Dijital varlık sigortacısı Evertas branşındaki kurulan ilk şirketi satın aldı

ABD Chicago merkezli özel kripto sigorta şirketi Evertas, kripto madenciliği operasyonlarını teminat altına almaya adanmış dünyanın ilk sigorta şirketi olan Bitsure’u satın aldığını duyurdu.

2021’de piyasaya sürülen Güney Afrika merkezli Bitsure, Cape Town’da ilk madencilik poliçesini Haziran 2022’de düzenledi ve ardından hızlı bir büyüme yılı geldi. Bugün Bitsure poliçeleri, Bitcoin madencilik ağının yaklaşık yüzde 6’sını sigortalıyor. İşlemin finansal detayları açıklanmadı.

Evertas yaptığı açıklamada, kripto madenciliğinin, Bitcoin de dahil olmak üzere çoğu blok zincirinin işlemleri doğruladığı ve yeni paralar çıkardığı bilgisayar işlemcisi yoğun bir yöntem olduğunu açıkladı.

Evertas CEO’su ve Kurucu Ortağı J. Gdanski, “Bitsure, kritik ama çoğunlukla karşılanmamış bir ihtiyacı karşılayan harika bir şirket kuran akıllı ve hevesli girişimcilerin ürünü. Sonuç olarak, Bitsure, yalnızca sigorta kapasitesi açısından değil, aynı zamanda ekip ve kaynaklar açısından da ölçeklendirme konusunda yardıma ihtiyaç duydukları noktaya hızla büyüdü.” dedi.