Vize ret teminatı içeren Seyahat Sağlık Sigortası ile paranız güvende

Vize başvurularının reddedilmesi durumunda ‘’Vize başvurum reddedilirse para iadesi alabilir miyim?’’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Enuygunsigorta.com Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, seyahat severler için bu soruyu yanıtladı. Özdoğan, “Vize başvurunuz reddedilirse başvuru ücretini geri ödeyen Seyahat Sağlık Sigortası çeşitleri bulunuyor” dedi.

 

Vize başvurularının reddedildiği yönündeki haberler, seyahat severleri bu konuda yapacakları harcamaları geri alıp alamayacakları konusunda araştırmaya yöneltti. Bu konuyla ilgili son dönemde çok fazla soru aldıklarını söyleyen Enuygunsigorta.com Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, bazı Seyahat Sağlık Sigortası çeşitlerinin ret durumlarında vize başvuru ücretini geri ödediğini belirtti.

Ücretler 80-300 Euro aralığında 

Özdoğan ‘’Bazı Seyahat Sağlık Sigortaları, vize başvurusu için ödenen tutarın tamamını geri ödüyor. Vize işlemleri için aracı kurumlar tarafından genelde 80-300 Euro aralığında bir ücret alınıyor. Vize reddi durumunda ödediğiniz parayı geri alma isteğinizi sigorta şirketinizle görüşüp standart Seyahat Sağlık Sigortanıza bu güvenceyi ekletebilirsiniz. Böylelikle sigortanız başvurunuzun reddedilmesi durumunda uygun koşullarda size paranızı geri öder’’ dedi.

Vize isteyen ülkelere seyahatten vazgeçmiyoruz

Seyahat severlerin, vize reddine dair gündeme rağmen vize başvurularında bulunmaya devam ettiklerini belirten Çiğdem Özdoğan, “Her ne kadar vize retleri nedeniyle seyahat severlerin ağırlıklı olarak vizesiz ülkelere gitmesi beklense de rakamlar bunu göstermiyor” diyerek şu bilgileri verdi: “Enuygun.com’un verilerine göre vizesiz ülkelere gidiş oranı geçen yılın ilk 5 ayında tüm yurt dışı uçuşlarının yüzde 58’i iken bu yıl bu oran yüzde 38. Vizesiz ülkelere seyahat oranının azalması, 2023 yılında vize istenen ülkelere gidiş trendinde artış olduğu anlamına geliyor.  Vize isteyen ülkelerin yüksek talep görmeye devam ettiği bu koşullarda standart Seyahat Sağlık Sigortası’na vize reddi için teminat ekletmek büyük önem arz ediyor.’’

Siz de vize isteyen bir ülkeye seyahat etmek istiyorsanız fakat vize çıkmaması durumunda başvuru ücretinizi geri almak isterseniz Seyahat Sağlık Sigortanızı Enuygunsigorta.com güvencesiyle yaptırabilir, vize ret durumu için de güvence ekletebilirsiniz.