Veri Bilimi ile Finansal ve Aktüeryal Modelleme Eğitimi: Lumnion Campus

Sigortacılık fiyatlaması alanındaki önde gelen şirketlerden Lumnion, sigorta sektöründe kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyenlerin kullanımı için geliştirdiği “Lumnion Campus” eğitim platformunu BRG Danışmanlık işbirliğiyle hayata geçiriyor.

Aktüerlerin sigorta fiyatlandırması alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan eğitim fırsatlarının sunulacağı platformunun ilk modülü “Veri Bilimi ile Finansal ve Aktüeryal Modelleme Eğitimi” olacak.

Lumnion ve BRG Danışmanlık’ın işbirliği ile hazırlanan eğitim, sigortacılığın karar verici bölümü “Fiyatlama”da istatistiksel yöntemler ve makine öğrenmesi metotlarıyla gelişim olanağı sunuyor. Eğitimde, katılımcıların sigortacılıkta reserving ve fiyatlama alanlarındaki kavramlar üzerinde hakimiyet kurması, böylece teorik bilgileri iş hayatı için pratiğe dönüştürebilmeleri hedefleniyor. Programda ayrıca, aktüeryal bakış açısı ile veri hazırlığı, raporların hazırlanması ve kompleks hesaplamaların istatistiksel öğrenme yöntemleri ile nasıl yapılacağı da işlenecek.

Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu, “Lumnion Campus ile teorinin pratikle hızlıca harmanlanmasına, yeni mezun sigortacıların iş dünyasına adapte olurken, sigorta fiyatlaması konusunda da yetkinliklerinin geliştirilmesine destek olmayı hedefliyoruz. Sigortacılık kendi içinde dinamikleri ile zor bir alan, inovasyon yaratmak için sektörün içinden de gelmek gerekiyor. Sigorta şirketlerinin başlatmış olduğu kurum içi inovasyon çalışmalarına biz de “Lumnion Campus” çatısında geliştireceğimiz çeşitli eğitim ve farklı modüllerle destek olmak istiyoruz” dedi

BRG Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Genco Fas ise, “Bu eğitim çalışması, BRG Danışmanlık’ın akademik bilgi birikiminin, Lumnion’un sektör tecrübesiye birleşiminin bir sonucu olarak doğdu. Dolayısıyla, katılımcılarımız belki her gün yaptıkları ya da yapacakları işleri artık bilgi temelli bir yaklaşımla yapabilecek ve özellikle aktüeryada makine öğrenmesi uygulamaları ve veri bilimi gibi yeni dönemin belirleyici alanlarında referans verilecek isimlerden olabileceklerdir” açıklamalarında bulundu.

Lumnion Campus ve Veri Bilimi ile Finansal ve Aktüeryal Modelleme Eğitimi hakkında daha detaylı bilgi için:  https://www.lumnion.com/resources/lumnion-campus