Pescarini Generali’den Facile.it’e transfer oluyor

Generali Türkiye’nin eski CEO’su ve GenerTel CEO’su Maurizio Pescarini Facile.it’e transfer oluyor. Pescarini’nin çevrim içi aracılık ve karşılaştırma şirketi olan Facile.it’teki ataması 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Pescarini, Nisan 2021’den bu yana şirketi yöneten Tobias Stuber’ın görevini devralacak.

Facile.it’ten yapılan açıklamada, “Pescarini, sigorta ve bankacılık sektöründe 25 yıllık deneyime sahiptir ve daha yakın zamanda Genertel ve GenertelLife’ın CEO’su olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında başarılı bir dijital dönüşümü yöneterek müşterilere ve tüm paydaşlara değer yaratmıştır. Accenture’de danışmanlıkla başlayan kariyerinin ardından Aviva, Banca Monte dei Paschi di Siena ve Generali gibi şirketlerde liderlik rolleri üstlenmiş, her zaman dijital iş modellerinin büyümesi ve yeniliğine özel önem vermiştir” dedi.

Maurizio Pescarini ise yeni göreviyle ilgili şöyle yorum yaptı: “Facile.it’in güçlü girişimcilik ruhu, müşterilerine yönelik net misyonuyla İtalya’da lider bir marka olarak nasıl ortaya çıktığını gözlemlemek beni çok etkiledi. Şirketin potansiyeline büyük bir inanç duyuyorum ve bu olağanüstü ekibe, büyümenin gelecekteki aşamasında katılmaktan mutluluk duyuyorum.”

www.facile.it İtalya’nın önde gelen çevrim içi aracılık ve karşılaştırma platformlarından biri. Her ay dört milyondan fazla müşteriye yardımcı olarak, sigorta, fatura ve kişisel finans ürünleri gibi önemli harcamaların fiyatlarını karşılaştırarak zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Şirket 2008 yılında Milano’da kuruldu.