Sigorta devinden Allianz Commercial adı altında yeni yapı…

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) ve yerel Allianz elementer şirketlerinin ticari sigorta iş kolu, ticari faaliyetlerini “Allianz Commercial” adıyla yürütmeye başladı. Pazar özellikleri, broker ve dağıtım uygulamaları ve coğrafi yakınlığı yansıtacak şekilde oluşturulan ve AGCS’nin mevcut altı bölgesel birimini Allianz’ın ulusal ticari işletmeleriyle bir araya getiren 11 yeni bölge için Ticari Bölge Direktörü ataması yapıldı. İtalya ve Yunanistan ile birlikte Türkiye’nin de yer aldığı Allianz Commercial Güney Avrupa Bölge Direktörü ise Marco Vincenzi oldu.

 

Allianz Commercial orta ölçekli işletmeler, büyük işletmeler ve özel riskler alanındaki sigorta çözümlerini tek bir çatı altında pazara sunuyor. Ticari sigortalar alanında Allianz’ın global şirketi AGCS’nin yanı sıra Allianz’ın Avustralya, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi pazarlardaki ticari işletmeleri bugünden itibaren Allianz Commercial’ın yeni ticaret unvanını resmen kullanmaya başlarken, diğer ülkeler de yeni entegre modele ve ticari kimliğe önümüzdeki aylarda geçiş sağlayacak. Allianz Commercial ile daha da geniş ve dinamik bir müşteri yelpazesine global anlamda aynı kalitede hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Allianz Commercial’a, mevcut sorumluluklarının bir parçası olarak AGCS SE’nin CEO’su Joachim Mueller liderlik edecek. Yasal düzenlemeler ve lisanslamanın yanı sıra yerel sürekliliği sağlamak açısından, AGCS şirketlerinin ve Allianz Versicherungs-AG veya Allianz France gibi çeşitli Allianz P&C kuruluşlarının resmi adları aynı kalmaya devam edecek.

Allianz Commercial ayrıca, AGCS’nin mevcut altı bölgesel birimini Allianz’ın ulusal Ticari işletmeleriyle bir araya getiren 11 bölgeden oluşan yeni bir yapılanmaya geçiyor. Pazar özellikleri, broker ve dağıtım uygulamaları ve coğrafi yakınlığı yansıtacak şekilde oluşturulan bu bölgelerin her biri için bir Ticari Bölge Direktörü ataması yapıldı. İtalya ve Yunanistan ile birlikte Türkiye’nin de yer aldığı Allianz Commercial Güney Avrupa bölgesinin Direktörü ise Marco Vincenzi oldu.

Allianz Commercial küresel çok uluslu şirketlerden, birçok ülkede ekonominin bel kemiği olan aile şirketlerine ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra açık deniz rüzgâr parkları, nakliye veya havacılık filoları veya Hollywood film prodüksiyonları gibi benzersiz ve karmaşık risklere kadar dünyanın dört bir yanındaki çok çeşitli ticari müşterilere hizmet verecek. Allianz Commercial’ın ayrıca geniş bir yelpazeye yayılan geleneksel ve alternatif risk transferi çözümleri, risk danışmanlığı ve küresel program hizmetleri ile sorunsuz hasar yönetimi sağlaması hedefleniyor.