TSB Başkanlığı için üç aday

Türkiye Sigorta’dan ayrılan Atilla Benli’nin Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığının da sonlanmasıyla, dört yıl aradan sonra TSB için yeni başkan arayışı başladı. Sosyal Medyadan yapılan paylaşımlar ve Sigorta Dünyası’nın aldığı bilgilere göre, Eylül ayının ikinci haftasında yapılması beklenen seçim için bugün üç adayın ismi öne çıktı.

13 yıldır Aksigorta’nın Genel Müdürlüğünü yürüten Uğur Gülen aday olacağı söylenen isimlerden. Gülen son dönemlerde sürekli Türkiye Sigorta Birliği yönetiminde de yer almış bir isim.

 

 

Adaylığını açıklayan Murat Büyükçelebi ise ACN Türk Sigorta’nın yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Uzun süre sigorta acenteliği yapan Murat Büyükçelebi, önceki dönemlerde Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) başkanlığı da yapmıştı. Büyükçelebi’nin kurucusu olduğu ACN Türk Sigorta bir yıldır sektörde faaliyet yürütüyor.

 

 

Üçüncü isim ise sektörün yeni şirketlerinden AREX Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Süphanoğlu.  Kuruluşundan bu yana AREX’in yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Süphanoğlu, aynı zamanda Nenek Petrol’ün de yönetim kurulu başkanı.