Sigortambir’den “Deprem Destek Sigortası”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sebebiyle ülke çapında DASK seferberliği başlatan Sigortambir, 17 Ağustos depreminin 24’üncü yıldönümünde deprem bilincini artırmak adına Bereket Sigorta iş birliği ile sektörde bir ilke daha imza atarak Sigortambir Deprem Destek Sigortası’nı müşterilerine sundu.

Sigortambir Deprem Destek Sigortası, sigortalılarına Depreme Hazırlık, Deprem İlk Yardım ve Acil Destek Hizmetleri ile birlikte yirmiyi aşkın hizmetten ücretsiz/indirimli faydalanma imkânı sağlıyor. Konuttaki eşyaların sabitlenmesinden ilk yardım eğitimi desteğine, riskli yapı analizi indiriminden online psikolojik danışmanlık hizmetine kadar geniş bir yelpazede birçok hizmeti sunarak Türkiye’deki her bir vatandaşın depreme hazırlıklı olmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Sigortacılık sektörüne örnek olmak istiyoruz

DASK’ta sıfır tolerans mottosu ile başlattığı seferberliğin sektörde bir ilk olduğunu belirten Sigortambir Genel Müdürü Kürşat Köz, “Deprem öncesinde ve sonrasında insanların oluşabilecek tüm ihtiyaçlarının ciddi bir araştırmayla analiz edildiği, incelikli bir çalışma sonucu ortaya çıkarılan Sigortambir Deprem Destek Sigortası ile sigortacılık sektörünü cesaretlendirmek ve değişim için öncü olmak istiyoruz. Afet uzmanları tarafından deprem anında kaçış noktasının belirlenmesinden indirimli şekilde riskli yapı analizine, ilk yardım eğitimlerinden deprem sonrası ücretsiz kara ambulansı ve acil ilaç temini hizmetlerine değin birçok alanda sigortalılar kendilerini güvence altına alıyor. Bu ürünün hayata geçmesini sağlayan Bereket Sigorta’ya vermiş oldukları destekten ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Eşya sabitlemesinden riskli yapı analizine kadar birçok detay düşünüldü

Sigortambir Deprem Destek Sigortası, içeriğiyle toplumu bilinçlendirecek ve depreme hazırlayacak birçok hizmeti tek çatı altında topluyor. Beklenen depreme hazırlıklı olmak adına riskli alan tespiti ve kaçış noktalarının belirlenmesi, eşyaların sabitlenmesi, indirimli şekilde riskli yapı analizi, kentsel dönüşüm danışmanlığı gibi hizmetler verilirken; ilk yardım desteği, deprem çantası hazırlama eğitimi, deprem tatbikatı eğitimi sunuluyor. Deprem sonrasında online psikolojik ve pedagojik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra kara ambulansı, acil ilaç temini, acil afet destek hattı, indirimli konaklama gibi imkanlar da paket içerisinde bulunuyor.

Poliçe kapsamında aynı zamanda sigortalılara SGK anlaşmalı özel hastanelerde kullanabilecekleri indirimli göz muayenesi, optik alışverişi, ücretsiz diş muayenesi ve periapikal film gibi ek faydalar sağlanıyor.