MAPFRE Sigorta’ya Fitch’ten güçlü not…

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, MAPFRE Sigorta’nın Finansal Güçlülük Notunu (IFS) AA+(Tur), görünümünü ise “durağan” olarak teyit etti.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, MAPFRE Sigorta’nın Ulusal Sigortacı Finansal Güçlülük Notunu AA+(Tur), görünümünü ise durağan olarak teyit etti. MAPFRE Sigorta’nın MAPFRE Grup için “Önemli” olarak konumlandırıldığı raporda; şirketin, MAPFRE Grubu’nun kurumsal yönetim, operasyonel destek ve risk yönetimi konularındaki uzmanlığından faydalandığı, Türkiye’deki ekonomi kaynaklı devam eden baskıya rağmen MAPFRE Grubu’nun ülkeye olan inanç ve taahhüdünün devam ettiği ve ihtiyaç halinde şirkete sermaye desteği sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu. Aynı zamanda MAPFRE Sigorta’nın işletme profili de diğer Türk sigorta şirketlerine kıyasla “olumlu” değerlendirme aldı.

Fitch’in değerlendirmesiyle ilgili açıklama yapan MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Erdinç Yurtseven, “MAPFRE Sigorta olarak ekonomik koşulların yarattığı belirsizliklere rağmen kredi derecelendirme notumuzun AA+(Tur) olarak teyit edilmesi bizim için çok değerli. Türk sigorta sektörü giderek daha rekabetçi hale geliyor ve şirket profilimize olumlu yansıyacak bu derecelendirmenin aynı zamanda sektör içindeki istikrarlı konumumuzu daha da güçlendireceğine inanıyorum. Aynı zamanda Fitch’in işletme profilimizi diğer Türk sigorta şirketlerine kıyasla “olumlu” olarak değerlendirmesi ve raporda köklü ve yaygın iş ortağı ağımıza olumlu yönde vurgu yapılması da bizi ayrıca memnun etti. Sahip olduğumuz bu finansal gücümüzün yanı sıra teknik ve finansal açıdan öngörülebilir, şeffaf ve sürdürülebilir bir şirket olarak yolumuza devam ediyor olmamız bizi rekabette ön plana çıkaran en önemli unsurdur. Bu başarımızda elbette en önemli pay, MAPFRE Grubu’nun bizlere ve Türkiye’ye olan inancıdır. Grubumuzun MAPFRE Sigorta’ya uzun yıllardır duyduğu güvenin bundan sonraki yıllarda da artarak devam etmesi yönetimimizin önceliğidir. Başarımız için emek sarf eden tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.