ABD genel sigorta sektörü 2027’ye kadar 3 trilyon doları aşacak

ABD genel sigorta endüstrisinin, 2023’te 2,18 trilyon dolardan, 2027’de 3,03 trilyon dolara, yüzde 8,5 bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ile büyüyeceği tahmin ediliyor.

Önde gelen veri ve analitik şirketi GlobalData’nın Sigorta Veritabanı, ABD genel sigorta sektörünün 2022’de yüzde 10,8’lik çift haneli büyüme kaydettikten sonra 2023’te yüzde 8,2 büyümesinin beklendiğini gösteriyor.

Firmaya göre, yükselen faiz oranları ve yüksek enflasyonun bir araya gelmesi, tüketici harcamaları üzerinde ağırlık yarattı ve 2023’te genel sigorta büyümesini etkilemesi beklenen satın alma seçeneklerini daralttı.

Bununla birlikte, aynı zamanda, motorlu taşıt, sağlık ve mülk sigortası poliçelerinde artan prim fiyatlarının, önümüzdeki beş yıl içinde ABD’deki genel sigorta büyümesini desteklemesi bekleniyor.

GlobalData’da Sigorta Analisti olan Sneha Verma şu yorumu yaptı: “ABD’de, genel sigorta iş kollarının çoğu için primler son birkaç yıldır artıyor. Aşırı hava olaylarının artan sıklığının yanı sıra karayolu kazalarının sayısındaki artış (yeniden)sigortacıları maruz kaldıkları riskleri yeniden değerlendirmeye sevk etti. Bunlar, yüksek enflasyonla birlikte reasürans oranlarının ve poliçe primlerinin yükselmesine neden oldu. Artan tıbbi maliyetler ve doğal afet (nat-cat) olaylarının artan sıklığı nedeniyle fiyat artışının önümüzdeki birkaç yıl içinde devam etmesi bekleniyor.” dedi.

Unutulmaması gereken önemli bir rakam ise Ferdi Kaza ve Sağlık’ın (PA&H) ABD genel sigorta endüstrisinde önde gelen sektör olduğu ve 2023’te GWP’nin yüzde 53,8’lik bir paya sahip olması bekleniyor.

Bu arada, kasko sigortası ikinci en büyük kalem olarak yer alıyor ve 2023 yılında ABD genel sigorta GWP’sinin yüzde 16,4’ünü oluşturması bekleniyor. Ocak 2023 – Haziran döneminde motorlu araç satışları aynı döneme göre yüzde 12,6 arttı.

Buna ek olarak, mülk sigortası, 2023’te genel sigorta GWP’sinin yüzde 15’lik payına tekabül eden üçüncü en büyük kalem olarak duruyor. GlobalData, segmentin doğal cat sigortası poliçelerine olan talepten kaynaklandığını kaydetti.

Ulusal Çevresel Bilgi Merkezleri’nin (NCEI) verilerine göre ABD, 2017 ile 2022 yılları arasında yılda ortalama 15 doğal afete tanık oldu. Bu tür aşırı hava olaylarının artan sıklığı nedeniyle, afetlerle ilgili sigortalı hasarlar yüzde 4 arttı ve 2022’de 165 milyar dolar oldu.

Bu nedenle, Temmuz 2023’teki yenilemeler sırasında ABD emlak cat reasürans oranları yüzde 50’ye kadar arttı.