Alman havacılık devi sigorta şirketi ve brokerini satmak istiyor

Alman havayolu Deutsche Lufthansa AG, sigorta aracılık birimi Albatros’u ve sigorta şirketi Delvag’ı satmak istiyor.

Reuters’de yer alan habere göre, görüşmelerin gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmamasını isteyen kaynaklar, ülkenin en büyük havayolu şirketinin operasyonları kolaylaştırmak amacıyla iki birim için bir alıcı bulmak amacıyla danışmanlarla birlikte çalıştığını söyledi.

Lufthansa, Avrupa havacılık pazarını konsolide etmeye odaklandığı için, COVID sonrasında nakit toplamak amacıyla çekirdek olmayan işletmeleri satıyor. Şirket, bakım birimindeki azınlık hissesini satma sürecinde ve catering işinin geri kalanını özel sermaye grubu Aurelius’a devretti. Aynı zamanda Lufthansa, Mayıs ayında İtalya’nın ITA Airways’inden hisse satın almayı kabul etti.

Albatros ve Delvag’ın satışı da bu stratejik mantığı takip edecek. Lufthansa’nın bir temsilcisi yorum yapmaktan kaçındı.

Delvag, Lufthansa’nın şirket içi sigortacısı ve hava kargo, deniz taşımacılığı ve taşımacılık teminatı sunuyor. Albatros, birimin bir parçası ve filolarını teminat altına almak isteyen havayolları için sigorta brokeri olarak görev yapıyor.