sigortaladım.com aracı İpek Yolu Rallisi’nde

T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı himayelerinde ve Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği iş birliğiyle düzenlenen uluslararası “Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi”nin Türkiye etabının start töreni İstanbul’da Yedikule Hisarı’nda gerçekleştirildi. Dijital sigorta platformu sigortaladım.com, İpek Yolu Rallisi’nin macera dolu rotasına iki aracıyla katılarak Türkiye’yi temsil etti.

“Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi” 19 Ağustos 2023’te start aldı ve Bulgaristan’ın başkenti Sofia’nın ardından İstanbul’a ulaştı. 25 Ağustos’ta İstanbul Yedikule Hisarı’ndan başlayarak Ankara, Sivas ve Ağrı Doğubeyazıt’a ulaşan katılımcılar şehirlerin tarihi, kültürel, doğal ve turistik güzellikleri eşliğinde keyifli bir rota izledi. Macera dolu bir yolculuk sunan İpek Yolu Rallisi İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın ardından 9 Eylül’de dünyanın en zorlu geçişi olarak bilinen Pamir Yolu’nda son bulacak. Sigorta sektöründe tarafsız ve doğru bilginin kaynağı sigortaladım.com da iki aracıyla kültürler arası iletişimi sağlamak amacıyla hayata geçirilen İpek Yolu Rallisi’ne katılarak Türkiye’yi temsil etti.

“Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi”nin kültürler arası diyaloğun gelişmesi için oldukça önemli bir organizasyon olduğunu belirten sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe: “sigortaladım.com olarak bu kadar kapsamlı ve anlamlı bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu ralli sadece hız ve yarıştan ibaret değil, zira rallinin en uzun etabı Türkiye’de olduğu için ülkemizin tanıtımında önemli bir rol oynuyor. Tarihin en önemli yolu olarak kabul edilen İpek Yolu üzerinde bulunan yerlerden geçerek güzel manzaralara şahit olmak, farklı kültürden insanlar ve yerler tanımak başlı başına unutulmaz bir deneyim oldu” dedi.