Ayhan Sincek: “BES yeni doğanlarla büyüyor”

Geçtiğimiz yılın katılımcı sayısını Ağustos ayı itibarıyla 1,5 kat geçen 18 yaş altı BES, 915 bin katılımcı sayısına ulaştı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Kendileriyle birlikte çocuklarının da geleceğini güvence altına almak isteyenlerin BES’e ilgisi memnuniyet verici. Özellikle bunun 69 bininin sıfır yaş grubu olması farkındalık yaşının artık doğumla başladığını gösteriyor” dedi.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) büyüme hız kesmiyor. Ağustos ayı itibarıyla 8 milyon 320 bine ulaşan toplam katılımcının faydalandığı sistemde 18 yaş altına yönelik sözleşme sayısı da 915 bine ulaştı. 2022 yılı sonunda 643 bin olarak gerçekleşen toplam 18 yaş altı BES sözleşmesi, 8 ay sonunda yaklaşık 1,5 katlık büyümeyle sektörün dinamosu olma konumunu sürdürüyor. Erken BES’in aileler için çocuklarının geleceğini güvence altına almakta güvenli bir tasarruf aracı olarak öne çıktığını söyleyen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Kendileriyle birlikte çocuklarının da geleceğini güvence altına almak isteyenlerin Erken BES’e ilgisi memnuniyet verici. Yüzde 30 devlet katkısı ve altın, gümüş, döviz gibi enstrümanlara yatırım yapan fon alternatifleri ile daha da cazip hale gelen BES’e ailelerin ilgisi her geçen gün daha da artıyor. Erken başlanan tasarruf sayesinde çocuklarımız ilerleyen yaşlarında eğitim, evlilik, iş kurma, ev alma gibi konularda ciddi bir birikimle hayata atılma imkanına sahip oluyor” dedi.

“Erken yaş gruplarında önemli bir yükseliş var”

18 yaş altı BES’te Ağustos ayı verilerini paylaşan Ayhan Sincek, “Toplamda 915 bini geçen sözleşme rakamlarını incelediğimizde erken yaş gruplarında önemli bir yükseliş olduğunu görüyoruz. En fazla katılımın olduğu sıfır yaş grubunda sayının 69 bini aşması tasarruf farkındalığının yaşının ailede artık çocuğun doğumuyla başladığını gösteriyor. Bu rakamlar bize sektörümüzün yeni doğanlarla birlikte daha da büyüyeceğine işaret ediyor. Katılım Emeklilik olarak Erken BES’te 83 bin sözleşmeyle en çok tercih edilen ilk 5 kurum içindeyiz. Katılım esaslı segmentimizde ise lider konumumuz devam ediyor. Ülkemizdeki genç nüfus potansiyelini düşününce daha yolun başında olduğumuzu söyleyebiliriz. Erken BES’e toplumumuzda tasarruf ve birikim anlayışını geliştirdiği için ayrı bir önem ve değer atfediyoruz” ifadelerini kullandı.

Katılım Emeklilik’ten yaş gruplarına özel ayrıcalıklar

Katılım Emeklilik olarak Erken BES’te her yaş grubuna özel ek avantajlar sunduklarını dile getiren Ayhan Sincek, “Erken BES’li çocuklarımıza büyürken sağlık, spor, bakım, okul ihtiyacı gibi alanlarda da indirimler sunuyoruz. Örneğin yeni doğanlara özel avantaj paketinde sunulan hizmetlerden 0-2 yaş arası katılımcılar yararlanabiliyor. Annelere özel ücretsiz psikolojik danışmanlık; oyuncak, mobilya, kıyafet, bebek koltuğu alışverişleri ile doğum fotoğrafçısı ve kreş hizmetlerinde anlaşmalı firmalardan indirim gibi pek çok avantaj sunuyoruz. 2-5 yaş arası katılımcılarımızın faydalandığı Okul Öncesi özel avantaj paketindeyse; diş hekimlerinde ücretsiz diş check-up, göz doktorlarında ücretsiz göz check-up, oyun terapisi, anlaşmalı klinik ve hastanelerde ücretsiz tanışma seansı, sonraki seanslar için indirimli danışma hizmeti, anlaşmalı firmalardan mobilya ve kıyafet alışverişlerinde indirimler sağlıyoruz. Okul Çağı özel avantaj paketinde 5-18 yaş arası katılımcılar için; diş ve göz hekimlerinde ücretsiz check-up, lise ve üniversitelere giriş tercihlerinde online rehberlik hizmeti, anlaşmalı klinik ve hastanelerde ücretsiz tanışma seansı, sonraki seanslar için indirimli ergenlik danışma hizmeti, anlaşmalı spor salonlarında indirimli spor kursları gibi imkanlar sunuyoruz” diye konuştu.