Bakan Şimşek: ‘İşveren katkısının olduğu yeni BES modeli öngördük’

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek işverenlerin de katkısının olduğu yeni bir BES modeli öngördüklerini açıkladı.

2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) en dikkat çeken başlıklarından biri program dönemi içinde BES’te yapılacaklar oldu. Özellikle de ikinci basamak emeklilik sisteminin kurulacak olması, OVP kapsamında atılacak önemli adımlardan biri.

OVP’ye göre, Otomatik Katılım Sisteminin (OKS) işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemi 2024’ün son çeyreğinde hayata geçecek.

Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı. 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında yerli ve yabancı ajansların temsilcileriyle bir araya gelen Şimşek, tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Şimşek, işverenlerin de katkısının olduğu yeni bir BES modeli öngördüklerini açıkladı. Tasarrufları, sistemde kalış sürelerini ve fon tutarını artırmayı amaçladıklarını belirten Şimşek, şu açıklamaları yaptı: “Bu önemli, çünkü bunu yapabilirsek kamu tasarruflarını artıracağız. Bir taraftan da çalışanlarımızı uzun vadede, refahları için tasarrufa teşvik edeceğiz, yönlendireceğiz. Bu yeni modelle amaç, hem sistemdeki fon tutarını hem de sisteme girenlerin oradaki kalış sürelerini artırmak ve işverenlerin de desteğinin olacağı bir model kurmak.”