Eskişehir’de sigorta ürününde tercihte ilk sıra kaskonun…

Generali Sigorta, Eskişehir’in sigortacılık verilerini paylaştı. Generali Sigorta tarafından paylaşılan verilere göre Eskişehir’de sigorta yaptıranların genel portföy ortalama yaşı 44 olurken, sigorta hizmeti alanların %53’lük büyük çoğunluğunun 40-60 yaş aralığındaki bireylerden oluştuğu dikkat çekti.

Generali Sigorta, sanayi, turizm, eğitim gibi alanlarda Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan Eskişehir’in sigortacılık verilerini paylaştı. Generali Sigorta tarafından paylaşılan verilere göre Eskişehir’de sigorta yaptıranların genel portföy ortalama yaşı 44 olurken, sigorta hizmeti alanların %53’lük büyük çoğunluğunun 40-60 yaş aralığındaki bireylerden oluştuğu dikkat çekti.

Kasko poliçeleri liderliği koruyor

Generali Sigorta’nın derlediği verilere göre Eskişehir’de en çok tercih edilen sigorta ürünü Kasko olarak öne çıkıyor. Şehirde bulunanların yüzde 48’lik büyük çoğunluğu kasko poliçelerini tercih ediyor. Kaskoyu %29 ile DASK ve %8 ile ferdi kaza sigorta poliçeleri takip ediyor.

Acente kanalı %72 ile ilk sırada yer alıyor

Eskişehir’de sigorta yaptıranların en çok tercih ettiği kanallar arasında ise acenteler dikkat çekiyor. Sigorta ürünlerine nasıl ulaşıldığı incelendiğinde %72 ile en çok acentelerin tercih edildiği görülürken bunu %28 ile direkt kanal müşterileri izliyor.

Eskişehir’de yeni müşteri oranı %70

Generali Sigorta’nın paylaştığı verilere göre Eskişehir’de sigorta yaptıranlar arasında yeni müşteri oranı %70 olurken, yenileme oranı ise %30 olarak ortaya çıkıyor. Eskişehir’de sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımlarına bakıldığında ise %70 erkek – %30 kadın dağılımı göze çarpıyor.