TARSİM, Almanya ve İsviçre’de seminerlere katıldı

TARSİM, Almanya’nın Berlin kentinde Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği’nin (AIAG) ev sahipliğinde düzenlenen hasar tespit seminerine ve İsviçre’nin Zürih kentinde Uelzener Sigorta’nın ev sahipliğinde ve Swiss Re Şirketi’nin katkılarıyla düzenlenen Hayvan Hayat Sigortaları Çalışma Grubu Toplantısı’na katıldı.

Son yıllarda uluslararası düzeyde temaslarını arttırarak benzer uygulamalara rehberlik eden TARSİM, 30 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen ve mısır ürününde fırtına ile kuraklık hasarlarının incelendiği seminere, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yetkilileri ile katıldı.

20 farklı ülkeden 170 katılımcının bulunduğu organizasyonda, TARSİM heyeti Almanya’nın tarım sigortaları sistemi, çalışmaları ve mısır ürününde hasar tespit için kullanılan metodolojiler hakkında bilgiler aldı. Seminerin ardından hasar tespit çalışmalarına da katılan heyet, katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu ve 2024 yılında ülkemizde düzenlenecek “Fındık Ürününde Hasar Tespit Semineri” hakkında bilgiler verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ve TARSİM yetkililerin yer aldığı bir diğer heyet ise, 3-5 Eylül tarihleri arasında, Alman Sigorta Şirketi Uelzener Sigorta’nın organizasyon sahipliğinde ve Swiss Re Şirketi’nin katkılarıyla İsviçre’de gerçekleştirilen Hayvan Hayat Sigortaları Çalışma Grubu Toplantısı’na katıldı.