Aon, Uluslararası Emisyon Ticareti Birliği’ne katıldı

Broker devi Aon, risk sermayesi kapasitesine sahip ilk üye olarak Uluslararası Emisyon Ticareti Birliği’ne (International Emissions Trading Association-IETA) katıldı.

IETA, “ekonomik verimliliği çevresel bütünlük ve sosyal eşitlikle dengelerken” sera gazı emisyon azaltımlarının ticareti için uluslararası bir çerçeve oluşturmak üzere yola çıkan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

Aon, IETA üyeliğinin, kararları daha iyiye doğru şekillendirme ve “dünya çapındaki insanların hayatlarını koruma ve zenginleştirme” amacını desteklediğini öne sürüyor.

Aon, “Veri, analitik ve risk transferi çözümlerindeki yenilikler, Aon’un müşterilerin karbondan arındırma ve iklim değişikliğine dayanıklılık yatırımlarını hızlandırmasına ve daha düşük karbonlu bir ekonomiye geçişe yardımcı olmasına yardımcı oluyor” açıklamasında bulundu.

Aon, karbon piyasasındaki gelişmeler ve trendlerin yanı sıra yeni ortaya çıkan kurallar ve düzenlemeler hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve sera gazı emisyonlarının azaltılması için “bir kuruluşun net sıfır karbon emisyonunu karşılama yeteneğini etkileyebilecek” pazara dayalı iklim çözümlerinin geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçladığını belirtti.

Aon’un İklim ekibinin Kuzey Amerika lideri Natalia Moudrak, IETA’nın Gönüllü Karbon Piyasaları çalışma grubuna katılacak ve Aon’un ittifaklar, koalisyonlar ve raporlama başkanı Stephanie Betts, kuruluşun Doğal İklim Çözümleri çalışma grubuna katılacak.

Aon, ikilinin birlikte IETA’nın hem gelişen piyasalarda hem de gelişmiş ekonomilerde şeffaflığa ve karbon piyasasının gelişmiş yönetimine yönelik çabasını destekleyeceğini belirtti.