Lloyd’s ile UNCDF’den iklim şoklarına karşı savunmasız ülkelerin sigortaya erişimine destek

Sürdürülebilir Piyasalar Girişimi Sigorta Görev Gücü adına Lloyd’s, iklim değişikliğine karşı savunmasız ülkelerin sigortaya erişimini kolaylaştırmak için Birleşmiş Milletler Sermaye Geliştirme Fonu (UNCDF) ile bir ortaklık yaptığını duyurdu.

*****

Lloyd’s ve Birleşmiş Milletler Sermaye Geliştirme Fonu (UNCDF), Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri (SIDS) ve En Az Gelişmiş Ülkelerde (LDC’ler) iklim şoklarına karşı finansal dayanıklılık sağlayacak yenilikçi sigorta ürünleri tasarlamak için işbirliği yapmayı amaçlıyor.

Lloyd’s, Sigorta Görev Gücü Başkanı olarak, gelişmekte olan pazarlarda iklim riski sigortasının gelişimini engelleyen politika zorluklarını belirlemek ve ele almak için UNCDF ile işbirliği yapacak. Aynı zamanda SID ve LDC politika yapıcılarının iklim felaketi risklerini en iyi şekilde azaltmak için en iyi uygulama girişimlerinin desteklenmesine de yardımcı olacak.

Lloyd’s CEO’su John Neal, “Sigortanın iklimle ilgili risklere karşı dayanıklılığın geliştirilmesinde hayati bir rolü var. UNCDF ile olan bu ortaklık, Sürdürülebilir Piyasalar Girişimi’nin, daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlerken iklim ve doğal afet risklerini azaltmak için koordineli bir küresel çaba geliştirme misyonunu desteklemektedir” dedi.

Ortaklık başlangıçta Fiji ve Pasifik Adalarında çözümler oluşturmaya ve ölçeklendirmeye odaklanacak. Aynı zamanda modeli Asya ve Afrika’nın bazı kısımları da dahil olmak üzere diğer bölgelerde de kopyalamaya çalışacak.

UNCDF Sorumlu Memuru Mourad Wahba, “Sigorta, yalnızca iklim direncini desteklemek için değil, aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin dünyanın en savunmasız ülkelerinde uygulanmasını güvence altına almak için de güçlü bir araç olarak hizmet edebilir. Bu sözü yerine getirmek için yeniliğe ve işbirliğine ihtiyacımız olacak. SMI ve bugün içine girdiğimiz ortaklık, bu unsurların her ikisini de derinden yansıtıyor” diye konuştu.