Levent Korkut: “Trafik sigortalarında yeni düzenleme mağduriyeti giderecek”

Trafik sigortası konusunda yeni düzenleme yayınlandı. TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut “Trafik sigortasına ulaşmak isteyenlerin mağduriyetini giderecek bir düzenleme” yorumunu yaptı.

Trafik sigortası konusunda yeni düzenleme yayınlandı. Buna göre, SEDDK, trafik sigorta teklifi alamayanların azami primlerine karar vermeye yetkili olacak. TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut yeni düzenleme ile ilgili “Trafik sigortasına ulaşmak isteyenlerin mağduriyetini giderecek bir düzenleme” dedi.

Katıldığı Bloomberg HT yayınında Korkut, “Hasar prim dengesi kaçtı ve tutulamaz hale geldi. Buna tedbiren sigortalının da poliçeye ulaşımında ciddi bir sıkıntı var. Sigorta şirketleri ciddi bir şekilde sektörde bu branştan zarar ediyorlardı ve dolayısıyla bu durum sürdürülebilir değildi. Bunun üzerine biz gerek tüketiciden, gerek acentelerden aldığımız geri dönüşleri SEDDK’ya defalarca iletti. Ciddi şekilde bu işe kafa yoruldu. Önümüzdeki kısa bir sürede bu husus çözülecek. Bunun uygulamasıyla ilgili değişiklikler yapıldı. Kurulun kararı olumlu çıktığı takdirde en kısa sürede uygulanmaya başlanacak” şeklinde konuştu.

Korkut “Trafik sigortasına ulaşmak isteyen tüketiciler için acentalar çok önemli bir unsur; çünkü poliçenin yüzde 92’sini biz üretiyoruz ve tüketiciyle temas halinde olan biziz. Yok demenin, hayır demenin, yapamıyoruz demenin üzüntüsü ve ezikliğini çekiyorduk. Tüketici bizler kanalıyla bu poliçelere rahatça ulaşacak ve 10 dakika içerisinde poliçesini satın alabilecek. Bu durumun birkaç boyutu var. Trafik sigortası alamayan tüketici herhangi bir kaza durumunda, herhangi bir bedeni zarara uğraması halinde poliçesi yoksa mağduriyete uğrayacaktır. Bu poliçe, üçüncü şahıslara teminat veren bir poliçe. Bu şekilde bu mağduriyetin önüne en kısa sürede geçilecek ve özellikle de sigortasız araç sayısının azaltılması, tüketicinin ulaşması konusunda da çok önemli olacak diye düşünüyorum. Çok doğru alınmış bir karar. Ben özellikle de burada mesleğim, tüketiciler ve sektörüm adına SDDK başkanımız Mehmet Akif Bey’e teşekkür ediyorum. Umarım beklentiye cevap verecek bir sonuç ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.