Kerim Gürkan: “BMS Group olarak organik ve inorganik büyümede fırsatlara bakıyoruz”

BMS Group (BMS) hızlı büyümesini sürdürmeye devam ediyor. BMS Türkiye Genel Müdürü Kerim Gürkan, “BMS Group olarak organik ve inorganik büyümede rol alacak birçok proje yürütüyoruz.” dedi.

Fransız özel sermaye şirketi Eurazeo’nun, bağımsız özel sigorta ve reasürans brokeri BMS Group’a yaptığı yatırımın resmi olarak tamamlandığını ve Emmanuel Clarke’ın yönetim kurulu başkanı olarak atandığını duyurdu.

BMS, 2023 yılını 300 milyon sterlinlik tahmini gelir %30’luk büyüme ile kapatmaya hazırlanırken 2019-2022 döneminde yapılan sekiz satın almanın üzerine bu sene on satın alma (M&A) daha gerçekleştirdi. Alanında uzman isimlerle insan kaynaklarına olan yatırımıyla 1.200 çalışanlı büyük bir aile oldu. Son üç yılda organik işlerde %20’nin üzerinde yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) yakalayan BMS, şu anda 16 stratejik öneme sahip ülkede 33 ofiste faaliyet gösteriyor.

Yatırım ile ilgili BMS CEO’su Nick Cook şunları söyledi: “Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, tercih edilen bağımsız özel sigorta ve reasürans brokeri olma vizyonumuzu daha da ileriye taşımak için gereken sermaye ile 2024’e bir ivme dalgasıyla giriyoruz. Bu süreçte büyük emekleri olan alanında uzman isimlerden oluşan BMS çalışanlarına, müşterilerimize olağanüstü hizmet sunma konusundaki özverileri ve bağlılıkları için onlara özel bir teşekkür borçluyum.

Bu önemli yatırım sadece BMS’e değil, aynı zamanda müşterilerimize ve bir bütün olarak pazara yeni sermaye ve kaynak getiriyor. Yenilikçi ve istikrarlı büyüme kültürüyle tam olarak güçlendirilmek ve ödüllendirilmek isteyen girişimci, müşteri odaklı yetenekler için açık ve doğal bir yuva olarak itibarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Emmanuel’e de BMS’e hoş geldiniz diyorum. Emmanuel’in 25 yıllık görev süresi boyunca PartnerRe’nin küresel reasürans işlerini başarıyla yürütmesinin yanı sıra yenilikçi, veri, dijital ve teknoloji odaklı finansal modeller konusundaki deneyimi BMS’e hemen katkı sağlayacaktır. Benzer şekilde, John’un BMS’de kalmayı kabul etmesinden de büyük memnuniyet duyuyorum. Onun başkanlığı altında şaşırtıcı bir büyüme kaydettik ve ben, tüm BMS ile birlikte, başarımızdaki vazgeçilmez rolü için kendisine teşekkür ediyorum.”

BMS Türkiye Genel Müdürü Kerim Gürkan, Eurazeo yatırımıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye ve bölgedeki hızlı ve istikrarlı büyümemiz, yeni yatırımcımızla birlikte daha da ivme kazanacak. 2024’e global ve lokal ölçekte çok büyük hedeflerle giriyoruz; BMS Group olarak organik ve inorganik büyümede rol alacak birçok proje yürütüyoruz. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımıza inovatif teknolojilerle, analitik ve müşteri memnuniyetini merkeze alan bakış açımızla hizmet sunmaya ve hizmet kalitemizi artırmaya devam edeceğiz.”

Eurazeo’nun satın alma (M&A) eş başkanı Maxime de Bentzmann ise şunları ekledi: “Özel sigorta ve reasürans piyasaları, Eurazeo’nun orta-büyük ölçekli satın alma stratejisi için uzun süredir devam eden yatırım temalarıdır. BMS’nin girişimci ve meritokratik kültürü ve uluslararası ayak izi, Eurazeo’nun yatırım yaklaşımıyla çok iyi örtüşüyor. İmzayı attığımızdan bu yana şirket, Nick Cook ve yönetim ekibini desteklemeye kararlı olduğumuz etkileyici organik ve inorganik büyüme yörüngesinde ilerlemeye devam ediyor.”