Sigorta devi Allianz’da büyük gurur…

Alman sigorta devi Allianz, daha yeşil bir geleceğe doğru büyük bir adım atarak dünyanın ilk sübvansiyonsuz açık deniz rüzgar çiftliği olan Hollandse Kust Zuid 1-4’e ortaklığın ve açılışının gururunu yaşıyor.

Alliazn CEO’su Oliver Bäte konuya ilişkin sosyal medyada yaptığı yaplaşımlarda şu ifadelere yer verdi: “Bugün, daha yeşil bir geleceğe doğru büyük bir adım attık. Majesteleri Hollanda Kralı Willem-Alexander, Helene Biström ve Dr. Martin Brudermüller ile birlikte, dünyanın ilk sübvansiyonsuz açık deniz rüzgar çiftliği olan Hollandse Kust Zuid 1-4’ün resmi açılışını yapma onuruna eriştim.

Kuzey Denizi’nde bulunan Hollandse Kust Zuid 1-4’ün yılda 1,5 milyon haneye güç sağlamaya eşdeğer enerji sağlaması bekleniyor. Bu dönüm noktası niteliğindeki proje, Hollanda hükümetinin iklim değişikliğiyle mücadele ve Hollanda’yı gelecek nesil için yenilenebilir enerjiyle güvence altına alma misyonunun bir kanıtıdır. Allianz olarak, bu projeyi gerçeğe dönüştüren BASF ve Vattenfall ile işbirliğine dayalı ortaklıktan memnuniyet duyuyoruz.

Hollandse Kust Zuid 1-4, ilk doğrudan açık deniz rüzgar çiftliği yatırımımız olduğu için Allianz için bir kilometre taşı başarısını temsil ediyor. Kendi operasyonlarımızı karbondan arındırarak yeşil enerji geçişini desteklemeye kararlıyız. Allianz ayrıca poliçe sahiplerine yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor ve 100’den fazla rüzgar ve güneş enerjisi çiftliğine sahip.

Yenilenebilir enerjiye küresel geçişi hızlandırmak için birlikte çalışmadıkça iklim değişikliğini hafifletemeyiz. Bu proje, ortaklıkların karbon emisyonlarını azaltmada ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmede sahip oldukları gücü göstermektedir.

Hollandse Kust Zuid 1-4’e katılan herkese tebrikler. Allianz’da, ekonomimizi temiz enerjiyle desteklenen, sürdürülebilir, esnek ve müreffeh bir geleceğe yönlendiren daha fazla projede başkalarıyla ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz.”