“Politika belgesi ve yol haritası oluşturulması amaçlanıyor”

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından organize edilen 2. Uluslararası Sigorta Zirvesi’nin sonuç bildirgesi yayınlandı.

12. Sigorta Haftası kapsamında Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından organize edilen 2. Uluslararası Sigorta Zirvesi 25-26 Eylül 2023 tarihinde yoğun bir katılımla İstanbul’da gerçekleştirildi. İki gün boyunca yakın bir geçmişte yaşadığımız deprem felaketinin ve doğal afet risklerinin sigorta sektörüne etkileri yerli ve yabancı uzmanlar tarafından tartışıldı.

Yayınlanan bildirgenin sonuç kısmında “6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile doğal afetlere yönelik risk algısı ve hassasiyeti artmıştır. Bu durum, özellikle deprem ile ilişkili sigorta branşları başta olmak üzere, sigortacılığa yönelik farkındalığı da artırmıştır. Toplumda artan farkındalık aracılığıyla, deprem öncesi ve sonrası süreçler için tespit edilen ihtiyaçlara yönelik önerilecek yeni reform maddeleri ile hem sigorta sektörünün etki alanının hem de ülke için yaratacağı katma değerin artacağı değerlendirilmiştir. Bu bağlamda, ekosistemde yaratılacak
sinerjiler ile bu reform maddelerinin hızlıca hayata geçirilebileceği öngörülmektedir. Bu doğrultuda, sektör ihtiyaçlarının tespit edilmesini takiben belirlenecek inisiyatifleri, karar vericilerin ajandalarına uygun zamanda dahil etmeyi hedefleyen bir çalışma ile politika belgesi ve yol haritası oluşturulması amaçlanmaktadır.” denildi.

Bildirge için tıklayınız