Generali Group ikinci yeşil tahvil ihracını başarıyla tamamladı

Generali Group, Sürdürülebilirlik Tahvili çerçevesine uygun olarak “yeşil” formatta ihraç edilen, Eylül 2033’te vadesi dolacak yeni bir Euro cinsinden Tier 2 tahvili (Notlar) ihraç ettiğini açıkladı.

Generali Group, Sürdürülebilirlik Tahvili çerçevesine uygun olarak “yeşil” formatta ihraç edilen, Eylül 2033’te vadesi dolacak yeni bir Euro cinsinden Tier 2 tahvili (Notlar) ihraç ettiğini açıkladı. Generali’nin tüm dünyada sürdürülebilirlik alanındaki yatırımları ve projelerinin bir parçası olarak yapılan işlem sonucunda elde edilecek tahvillerin net gelirine karşılık gelen bir miktar, “Uygun Yeşil Projeleri” finanse etmek/yeniden finanse etmek için kullanılacak.

Tahvillerin alım sürecinde sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk yetkilerine sahip fonların önemli bir temsilini de içeren, yaklaşık 180 uluslararası kurumsal yatırımcıdan, yaklaşık 1,1 milyar Euro’yu aşan bir talep geldi. Bu talepler Generali Group’un uluslararası piyasalardaki gücü ve itibarı açısından büyük önem taşıyor.

Tahvillerin yaklaşık %39’u Fransız yatırımcılara, %14’ü Almanya ve Avusturya’ya, ardından İngiltere ve İrlanda’ya %13 civarında tahsis edildi.