SBM’den, ALO KTT çağrı merkezi hizmeti

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM), maddi hasarlı trafik kazalarında, kâğıt forma ihtiyaç duyulmaksızın, hızlı bir şekilde tutanak oluşturulmasına imkân sağlayan yeni hizmeti ALO KTT Çağrı Merkezi’ni devreye aldı.  Vatandaşa sunulan kolaylığın yanı sıra Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yürütülen gözetim ve denetim faaliyetlerine yardımcı olması hedeflenen ALO KTT Çağrı Merkezi, bu tutanakların anında dijital ortama aktarılarak ilgili sigorta şirketlerine ulaştırılmasını sağlıyor.

SBM’den yapılan açıklamada, yeni uygulama ile ilgili şu görüşlere yer verildi: Tarafların karşılıklı anlaştığı maddi hasarlı trafik kazasına karışan araç sürücüsü, 0850 222 0 588 telefon numarasını arayarak, çağrı merkezi müşteri temsilcileri eşliğinde kaza tespit tutanağını oluşturabilecek. ALO KTT Çağrı Merkezi müşteri temsilcisi ile yapılacak görüşmede kazaya karışan sürücülerin; telefon numarası, T.C. Kimlik numarası, plaka ve ruhsat bilgilerini hazır bulundurması, işlemlerin daha hızlı ve doğru bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacaktır.

Kaza yapan taraflara ait telefon numaralarına çağrı merkezi tarafından SMS ile bir link gönderilerek arayan kişinin kimlik doğrulaması yapılmaktadır. Ardından ALO KTT Çağrı Merkezi müşteri temsilcileri çağrıyı yapan ilk araç sürücüsü ile tekrar iletişime geçerek, tutanak doldurma süreçlerine devam eder. Tutanak doldurma işlemi tamamlandıktan sonra dijital olarak hazırlanan kaza tespit tutanağı çağrı merkezi müşteri temsilcisi aracılığıyla ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmektedir.

Böylelikle karayollarında trafik kazalarından kaynaklı oluşabilecek trafik yoğunluğunun ve bekleme sürelerinin minimum seviyede tutulması sağlanacak, kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi kapsamında tüm süreçler elektronik ortama taşınmış olacak ve doğru bilgi girişi sayesinde olası ek maliyetlerin önüne geçilip sürdürülebilir fiyatlamaya katkı sağlanacaktır.