AM Best, Millî Reasürans’ın görünümünü durağan’a yükseltti

Küresel derecelendirme kuruluşu AM Best, Milli Reasürans Türk Anonim Şirketi’nin (Milli Reasürans)görünümlerini negatiften durağana revize ederken, Mali Güç Notu’nu C (Zayıf) ve Uzun Vadeli İhraççı Kredi Notu’nu ise “ccc” (Zayıf) olarak onayladı. AM Best ayrıca, istikrarlı görünümün ardındaki diğer önemli nedenler olarak Millî Reasürans’ın yeterli faaliyet performansını, tarafsız iş profilini ve marjinal kurumsal risk yönetimini gösterdi.

reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, Millî Reasürans’ın, genel merkezinin bulunduğu ve iş ve varlıklarının çoğunluğunun bulunduğu Türkiye’de oldukça büyük bir riske sahip olduğunu unutmamak gerekiyor.

Üstelik AM Best’e göre Türkiye’deki ekonomik, politik ve finansal sistem riskleri de yüksek. Mayıs 2023 seçimlerinden bu yana siyasi belirsizlik azalmış olsa da merkez bankasının attığı adımlara rağmen ekonomik koşullar ülke genelinde zorlu olmaya devam ediyor.

Ülke aynı zamanda yüksek enflasyon seviyeleri, hızla değişen faiz oranları ve önemli ölçüde değer kaybeden para birimiyle de boğuşuyor.

Kurum, revize edilen görünümlerin Best’in, Millî Reasürans’ın derecelendirme esaslarının Türkiye’de devam eden zorlu ekonomik ve siyasi koşullar karşısında dirençli kalacağı yönündeki beklentisini yansıttığını belirtti.

Ayrıca, Millî Reasürans’ın bilanço gücü, Best’in Sermaye Yeterlilik Oranı (BCAR) ile ölçülen ve 2022 yıl sonunda çok zayıf seviyede kalan konsolide riske göre düzeltilmiş aktifleştirmesiyle de ortaya çıkıyor.