2023’ün en iyi 10 insurtech hızlandırıcı programı

Hızlandırıcıların insurtech kurucularına mentorluk ve bağlantılar da dahil olmak üzere birçok faydası vardır. insurtechdigital.com, erken aşamadaki sigorta teknolojisi girişimlerine ve girişimcilere mentorluk sağlayan ve onlara yatırım yapan ilk 10 hızlandırıcı programlarını listeledi.

Zaten hızlandırıcı ne işe yarar ki? Gerçekten oldukça işe yaradığı ortaya çıktı. Genellikle aylarca süren bu programlar, erken aşamadaki girişimlere değerli bilgiler, bilgi birikimi, bağlantılar, mentorluk ve hatta finansman sağlar. Acımasız bir ortamda, bu düzeyde bir destek bocalamakla gelişmek arasındaki fark olabilir.

Bu nedenle, bunu aklımızda tutarak, En İyi 10 sigorta teknolojisi hızlandırıcımızı bir araya getirdik.

10.XL Innovate

Avrupalı ​​sigorta devi AXA tarafından başlatılan XL Innovate, “sigorta sektöründe yeni yetenekler geliştirmeye stratejik odaklı şirketlere” yatırım yapmak amacıyla 2015 yılında başlatılan bir risk sermayesi girişimidir. AXA, XL Innovate’e katılan startup’larda özsermaye pozisyonu alarak, beslediği şirketlere olan bağlılığının altını çiziyor. Bu, rekabetçi sigorta ortamında üstünlük sağlamak isteyen şirketler tarafından giderek artan bir şekilde kurnaz bir strateji olarak kullanılıyor; Görevli sigortacılar, tüm insurtech girişimcilerinin hayalini kurduğu yüksek seviyelere ulaşmaları durumunda, şirketin tamamından veya bir kısmından finansal olarak faydalanırken, yeni nesil sigorta yenilikçilerini yetiştirebilir.

9. InsurLab Almanya

Batıdaki Köln şehrinde bulunan InsurLab Almanya, dijitalleşme ve dönüşüm yolundaki ilerlemeden faydalanmalarını sağlamak için start-up’lar ve ölçek büyütme şirketleri ile el ele çalışıyor. Kapılarının önünde bir sigorta piyasası var; Almanya, 80 milyondan fazla nüfusuyla varlıklı bir Batı Avrupa ülkesi olmasına rağmen sigorta penetrasyonu %6,5 civarında seyrediyor; bu oran, Fransa, İtalya, Hollanda ve Birleşik Krallık gibi karşılaştırılabilir ülkelerden daha düşük. InsurLab Almanya her yıl yaklaşık bir düzine yeni katılımcıyı bünyesine katıyor ve bugüne kadar yaklaşık 100 insurtech’e yardım etti.

8. InsurTech Gateway

Bu İlk 10’daki diğer adayların çoğu gibi InsurTech Gateway de odaklanmış bir kuluçka programını yeni girişimlere yatırım yapmaya yönelik bir fonla birleştiriyor; ancak bu listedeki diğer programların aksine, Avrupa’nın yanı sıra Avustralya’da da varlığı var. Erken aşamadaki kuruculara sigorta ürünlerinin tasarımının yanı sıra sigortalama kapasitesi ve düzenleyici hususlar konusunda yardımcı olur. Şimdiye kadar Bondaval, CoinCover, FloodFlash, ByMiles ve Koala gibi şirketlere yardımcı oldu.

7. Tenity

Tenity kendisini, finans sektörünü yeniden şekillendirme potansiyeline sahip, gelişmekte olan girişimcileri destekleyen “küresel inovasyon ekosistemi ve erken aşama yatırımcısı” olarak tanımlıyor. Daha önce F10 olarak bilinen bu sistem, 2015 yılında sigorta inovasyonunun merkezi olan Zürih’te başlatıldı ve o zamandan beri Avrupa ve Asya’ya yayılmış dört lokasyonla küresel olarak genişledi. Çeşitli teknolojik, finansal ve düzenleyici geçmişlere sahip yüksek profilli mentorları kendine çekiyor ve daha önce CoverGo gibi etkili sigorta teknolojilerinin şekillendirilmesinde yer almıştı.

6. InsurTech NY

Crunchbase endüstri veri tabanına göre halihazırda şehir merkezinde 160 sigorta teknolojisi şirketiyle gelişen bir sigorta teknolojisi sahnesine sahip olan Büyük Elma’da bulunan InsurTech NY, kuruculara özsermayesiz bağlantı kurma, yatırımı güvence altına alma ve tekliflerini dünyanın en kazançlı sigorta pazarlarından birinde büyütüyorlar. Zaten kapısından giren Insurtech’ler arasında Hepster, Goose Insurance, TrustLayer ve Insurmi yer alıyor.

5. Startupbootcamp

Adından da anlaşılacağı gibi Startupbootcamp, gelişmekte olan işletmeleri şekillendirir ve onları gerçek dünyada başarıya hazırlar. Finans, DeFi, siber güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi konulara odaklanan bir dizi özel hızlandırıcı programa sahiptir. Zamanında, 150 farklı gruptan 1.600 fintech’i 5 milyar Euro’dan fazla potansiyele ulaşmaları için destekledi; bunların dörtte üçünden fazlası hızlandırma sonrasında fon aldı. Insurtech mezunları arasında kargo ve iş kesintisi sigortasını yeniden tasarlamaya yardımcı olan Eqlaim de bulunuyor.

4. Global Insurance Accelerator

Merkezi Des Moines, Iowa’da bulunan Global Insurance Accelerator, sigorta sektöründe kullanılmak üzere tasarlanmış çığır açıcı ürünler ve teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan erken aşamadaki sigorta teknolojisi girişimleri ile çalışıyor. Yaklaşık on yıldır, iş fikirlerini hızlı bir şekilde takip etme hedefiyle insurtech kurucularına yatırım yapıyor ve onları destekliyor; gerçekten de Cowbell Cyber, ReFocus, Soft Edge ve TripDoctor gibi tanıdık sigorta teknolojisi markalarının geliştirilmesinde etkili oldu.

3. Lloyd’s Lab

Dünyanın en eski sigorta pazarlarından biri tarafından başlatılan Lloyd’s Lab, “yenilikçi fikirlerin ilgi ve başarı kazanmasına yardımcı olmayı” ümit eden bir sigorta teknolojileri hızlandırma programıdır. 2018’de başlatılan etkinlik, genellikle startup’ların ve ölçek büyütme şirketlerinin Lloyd’s pazarına yönelik konseptlerini geliştirme şansını yakaladığı on hafta boyunca gerçekleşiyor. Kurucular için en önemli çekiciliklerden biri, 300 yıllık prestijli bir sigorta pazarı olan Lloyd’s of London ile bağlantı kurmak olacak; bu ilişki, Lloyd’s Lab’ın uzman bilgisi açısından zengin olduğu ve genellikle oldukça küçük gruplarla çalışan mentorlara erişim sağladığı anlamına geliyor.

2. Plug and Play Insurtech

Plug and Play Insurtech Teknoloji Merkezi, sigortacılık da dahil olmak üzere birçok sektörde “teknolojik ilerlemeyi katalize etme” amacını taşıyan üretken bir hızlandırıcı programdır. Plug and Play Insurtech adı verilen sigorta teknolojisine özel programı, P&C ve Genel Sigortadan Hayat ve Sağlık’a kadar en kritik sigorta sektörlerinin bazılarında yetenekli startup’ları yetiştirmeye odaklanıyor. Tak ve Çalıştır tarafından sunulan 20’den fazla farklı programdan biridir ve üçü Asya’da ve biri Avrupa’da olmak üzere dört merkez şehir arasında gerçekleşir.

1. Y Combinator

Y Combinator, erken aşamadaki işletmelere yatırım yapan bir Silikon Vadisi başlangıç ​​​​programıdır ve 2005 yılında tasarlandığı günden bu yana, halihazırda 600 milyar ABD doları civarında bir bugünkü değerlemeyle yaklaşık 4.000 yeni girişimi finanse etmiştir. Kuluçka ve hızlandırıcı programlarında parlayan bir standart olan Y Combinator, fintech’ler, sigorta teknolojileri ve deeptech şirketleri dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinin kurucuları arasında aranıyor. Programdan mezun olanlar arasında Newfront Insurance, Cover ve Tint yer alıyor ve program yalnızca bu yıl üç yeni sigorta teknolojisinin başlatılmasına yardımcı oldu.