Çin sigortacılığının varlık büyüklüğü 4.1 trilyon doları aştı

Ulusal Mali Düzenleme İdaresi’nden (NAFR) alınan resmi veriler, Çin sigorta sektörünün 2023’ün üçüncü çeyreği için 29,6 trilyon CNY (4,12 trilyon ABD Doları) değerinde toplam varlığa ulaştığını ortaya koydu.

Xinhua’da yer alan habere göre bu rakam, yıllık yüzde 10,8’lik güçlü bir artışı temsil ediyor. Ayrıca NAFR, Çin’in sigorta primi gelirinin yıllık yüzde 11 artışla 2023’ün ilk üç çeyreğinde 4,3 trilyon CNY’ye ulaştığını bildirdi. Ancak aynı dönemde tazminat ödemeleri yüzde 21,1 artışla 1,4 trilyon CNY’ye ulaşarak önemli bir rakama işaret etti.

2023’ün ilk yarısının sonunda sektör 29,2 trilyon CNY’ye ulaştı; emlak ve hayat sektörlerinin her biri sırasıyla yüzde 7,8 ve yüzde 7,1 büyüme kaydetti. İlk beş ayda ülke, bir önceki yıla göre yüzde 4,5’lik belirgin bir artışla 2,68 trilyon CNY prim geliri elde etti. Öte yanda ülkenin başka yerlerinde Çin Halk Bankası (PBOC) ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi (NAFR), ülkedeki sistemik açıdan önemli sigorta şirketlerinin belirlenmesine yönelik kriterlerin ana hatlarını çizen yeni yönergeleri ortaklaşa yayınladı.