Anadolu Sigorta’ya The Hammers Awards’dan iki ödül

Anadolu Sigorta The Hammers Awards’dan iki ödül kazandı. Ormanın Gözleri Sosyal Sorumluluk Projesi ile “En İyi Sosyal Sorumluluk Ekibi” altın ödülünü kazanan Anadolu Sigorta, Pazarlama Ekosistemi ile de “Sigortacılık Sektöründe En İyi Pazarlama Takımı” gümüş ödülüne layık görüldü.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen The Hammers Awards sahiplerini buldu. 4 ana kategori etrafında şekillenen 64 alt kategoriden oluşan programda Anadolu Sigorta iki ödüle layık görüldü. Anadolu Sigorta, Ormanın Gözleri Sosyal Sorumluluk Projesi ile ‘Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik’ kategorisinde “En İyi Sosyal Sorumluluk Ekibi” altın ödülünü alırken, Pazarlama Ekosistemi ile ‘Sektörel ve Özel’ kategorisinde “Sigortacılık Sektöründe En İyi Pazarlama Takımı” gümüş ödülünün sahibi oldu.

Sürdürülebilirlik perspektifini tüm süreçlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de yansıttıkları söyleyen Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan: “İklim değişikliği ile birlikte özellikle son yıllarda yaşadığımız en büyük sorun, sayısı ve süresi artan orman yangınları. Sıcaklıkların tırmanışa geçtiği, mevsimlerin birbirine karıştığı çağımızda artık yangınların da yaz mevsimiyle sınırlı kalmadığını üzülerek görüyoruz. Yangınlar sadece insanları değil tüm ekolojiyi etkileyen çok büyük bir küresel sorun olarak karşımızda duruyor. Ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren bir marka olarak, sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda iklim değişikliği ile mücadele en önemli önceliklerimiz arasında bulunuyor. Henüz bir yılını dolduran ve 5 insansız yangın gözetleme kulesine ulaşan Ormanın Gözleri projesi elbette çok özverili bir ekip işi. Bu projeye emek vermiş, inanmış bir ekip olarak The Hammers Awards’ta aldığımız altın ödül hepimizi fazlasıyla gururlandırdı ve motive etti” dedi.

Satış kanallarıyla kazan-kazan yaklaşımı

“Sigortacılık Sektöründe En İyi Pazarlama Takımı” gümüş ödülünü alan Anadolu Sigorta, pazarlama ve ürün yönetimi, müşteri analitiği, müşteri deneyimi, müşteri yönetimi ve özel sigortacılık ve müşteri iletişim hizmetleri birimleri çatısı altında müşteriler için değer yaratma hedefiyle ortak stratejik hedeflere hizmet eden faaliyetler üzerinde çalışıyor. Şirketin ödül alan Modüler Kampanya Yönetimi “KÜP” projesinin çıkış noktası, satış kanallarıyla kazan-kazan yaklaşımına dayalı bir ekosistem oluşturmak ve bunu sürdürülebilir kılmak. Projeyle bir yandan şirket üretimi ve kazancı arttırılırken diğer yandan kazanılan, satış kanallarına da paylaştırılarak birlikte kazanım hedefleniyor. Ayrıca, proje ile standart ödüllendirme yaklaşımından çıkılarak ödülün faydaları acentelere de yaygınlaştırıldı. Böylelikle acentelere ödüllere ulaşma konusunda daha geniş imkan tanındı ve onların da müşterilerine Anadolu Sigorta güvencesini sunabilmeleri için önemli bir motivasyon kaynağı sağlanmış oldu.