TSB ‘Sigortacılığımızın 100 Yılı’nı belgeliyor

Türkiye Sigorta Birliği’nin Cüneyt Özdemir ve ekibiyle hazırladığı belgesel çalışmasında sona yaklaşıldı. Ülkemizde sigortacılığın tarihinin anlatılacağı yapım, Cumhuriyet’in 100. Yılına bir armağan olacak.   

Sigorta sektörünün rehber kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Cumhuriyet’in 100. yılına kalıcı bir eser bırakmak için Cüneyt Özdemir ve ekibiyle anlaştı. Yapım, ülkemizde sigortacılığın tarihini belgelemek, sektörün millî ekonomiye ve vatandaşlara olan faydasını vurgulamak amacı taşıyor. Gazeteci ve programcı Cüneyt Özdemir ve ekibinin hazırladığı belgesel Türkiye’nin 100 yıllık sigortacılık mirasını anlatıyor.

Cengiz Akatlı, Servet Gürkan, Ahmet Cafer Çelebiler, Mehmet Aydoğdu, Barbaros Yalçın, Alaattin Büyükkaya gibi sektörün önde gelen isimlerinin ve tarihçilerin görüşlerine yer verilen belgesel hakkında konuşan Cüneyt Özdemir, “Türkiye’nin sigorta ile macerasını, sigortacılığın yüz yıllık geçmişini, özel hikâyelerle ve farklı anılarla anlatacağız” dedi.

Cumhuriyet’in 100. Yılını coşkuyla kutladığımız bu günlerde ülkemize sigortacılık alanında kalıcı bir eser daha bırakmak için bu belgesel projesine başlandığının altını çizen TSB Başkanı Uğur Gülen şöyle konuştu:  “Ülkemizin millî ekonomisi ya da başka bir deyişle vatandaşlarımızın refahı, gelecek güvencesi için faaliyet gösteren bir sektörüz. 100 senelik köklü bir geçmişe sahip olmaktan ve Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Daha nice 100 yıllarda hizmetlerimizi geliştirerek, çeşitlendirerek sunmaya devam edeceğiz. Bu belgeselle hem sektörümüzün hem de ülkemizin hafızasına bir not düşmek, sigortacılık alanındaki bu belgeyle kalıcı bir eser bırakmak istedik. ‘Sigorta Kıymet Bilmektir’ şiarıyla hareket eden TSB olarak tarihimize sahip çıkan, onun ‘kıymetini bilen’ ve geleceğe ışık tutacak bir projeye imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Türkiye Sigorta Birliği için Cüneyt Özdemir ve ekibinin önderliğinde hazırlanan belgeselin ilk tanıtım videosu Birliğin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlandı.

Belgesel Tanıtım Videosu için: https://www.youtube.com/watch?v=CH_psx8TfjM