Anadolu Sigorta “Ar-Ge Merkezi” 1 yaşında…

Anadolu Sigorta, birinci yılını tamamlayan Ar-Ge merkeziyle sigorta sektörünün dönüşümünü destekleyen teknolojileri araştırıyor ve kendi teknolojisini üretiyor. Merkez bir yılda; 13 akademik bildiriye, 13 akademik makaleye, 7 ödüle, tamamlanan 10 Ar-Ge projesine, ön onayı tamamlanmış 6 AB projesine, devam eden 1 TÜBİTAK projesine ve 3 üniversite-sanayi iş birliğine imza attı.

 

Sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezi belgeli şirketi Anadolu Sigorta hem kendi hem de sigorta sektörünün dönüşümüne öncülük eden teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Birinci yılını dolduran Anadolu Sigorta Ar-Ge merkezi, kısa sürede pek çok projeye imza attı. Bu çerçevede bir yılda, 13 akademik bildiri ve 13 akademik makale yayınlanırken, 7 ödül kazanıldı. Ayrıca tamamlanan 10 Ar-Ge projesi, ön onayı tamamlanmış 6 AB projesi, devam eden 1 TÜBİTAK projesi ve 3 üniversite-sanayi iş birliği de merkezin kısa sürede hayata geçirdiği başarılar arasında.

Müşterilerin hem mevcut ihtiyaçlarını hem de gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Korhan Kuyu şunları söyledi: “Bu doğrultuda, düzenli olarak yaptığımız müşteri beklenti ölçümlerimiz, pazar araştırmaları, küresel eğilimleri iyi değerlendirmemiz sonucunda yenilikçi ürünlerle en iyi hizmeti vererek önemli bir rekabet avantajı yaratıyoruz. Bu konuda sektörde bir ilke imza atarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Yerinde Ar-Ge Merkezi belgesi ile tescillediğimiz merkezimiz çalışmalarımıza büyük güç katıyor. Sektörümüzün gelişimini sağlayacak yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeye, ülkemizi uluslararası seviyede temsil etmeye, teknolojik uygulamalara liderlik etmeye ve tüm bunların ışığında müşterilerimize daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz.”