Anadolu Hayat Emeklilik’e “Müşterilerine En İyi Deneyimi Sunan Marka” ödülü

Anadolu Hayat Emeklilik, Marketing Türkiye ve Akademetre Research and Strategic Planning tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ALFA Awards’ta “Bireysel Emeklilik” kategorisinin birincisi oldu. Şirket, “Müşterilerine En İyi Deneyimi Sunan Marka” ödülünü kazandı. 

 Anadolu Hayat Emeklilik, Marketing Türkiye’nin Akademetre Research and Strategic Planning iş ortaklığında gerçekleştirdiği ALFA Awards’ta yeni bir ödül daha kazandı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ALFA Awards’ta “Bireysel Emeklilik” kategorisinde “Customer Brand” seçilen Anadolu Hayat Emeklilik, “Müşterilerine En İyi Deneyimi Sunan Marka” olarak ödüle layık görüldü.

ALFA Awards organizasyonunda 5’inci kez bu ödülün sahibi olan Anadolu Hayat Emeklilik, müşteri deneyimindeki başarılarını tescillemeye devam ediyor.

Bireysel emeklilik sektörünün 20’inci yılında, müşterilerine en iyi deneyimi sunan marka olarak anılmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını açıklayan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, “Şirket olarak, satış kanallarımızın çeşitliliği sayesinde pek çok platformdan müşterilerimizle iletişim kurmayı sürdürüyoruz. Son dönemlerde dijital dönüşüm yolculuğumuzun bir parçası olarak, artan iş birliklerimiz sayesinde müşterilerimizle daha fazla temas halindeyiz. Geleceklerini düşünerek, şimdiden tasarruf yapmak isteyen bireyler, pek çok alternatif aracılığıyla BES müşterisi olabiliyor. Katılımcılarımıza robot fon danışmanları sayesinde fon dağılım haklarını profesyonel portföy yönetim şirketlerine devretme imkânı sunuyoruz. Birikimlerini yatırımcı karakterlerine uygun fonlarda değerlendirebiliyorlar. Yeni teknolojileri iyi kullanan bir marka olarak, sistemdeki katılımcılarımızın memnuniyetlerini artırdığımızı ve süreçlerini pratik hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Kazandığımız bu ödül de bize duyulan güvenin bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimize en iyi deneyimi sunan marka olmaya devam etmek için çalışmalarımızı aynı kararlılık ve hızla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yılın müşteri markalarını ödüllendiren ALFA Awards’ta kazananlar, Akademetre’nin uluslararası standartlarla oluşturduğu özgün metodolojiyle belirleniyor. Endekse temel oluşturan kapsamlı araştırmada ±2,75 hata paylı, rastlantısal olarak belirlenen Türkiye temsili 12 ilde 1.200 kişiyle yüz yüze görüşülüyor. “Müşterilerin arzu boyutu”, “Markayı deneyimleme istekleri”, “İletişim boyutu”, “İlişki boyutu” ile “Markanın tüketici nezdinde bilinirliği” gibi parametrelerin yer aldığı araştırma 50’nin üstünde kategoride gerçekleştiriliyor.