Lloyd’s net sıfıra ulaşmaya yönelik istişarelere başladı

Dünyanın en eski sigorta piyasası olan Lloyd’s, net sıfıra ulaşmaya yönelik küresel hedefleri desteklemeyi hedefleyerek sürdürülebilirliğin tüm alanlarında önümüzdeki üç yıl için önerilen yaklaşımını ortaya koyan bir istişare başlattı.

Yol haritasındaki istişare, Lloyd’s’un sigortalama, yatırımlar, risk yönetimi, sermaye ve rezerve etme konusundaki yaklaşımını ortaya koyuyor ve piyasa katılımcılarının kendi sürdürülebilirlik stratejilerini hem geliştirmeleri hem de yerleştirmeleri konusunda desteklemek için tasarlandı.

Aynı zamanda yol haritası, paydaşlara Lloyd’s’un değişken bir makro ortamda ilerlerken müşterilerini nasıl destekleyeceği konusunda daha fazla netlik sağlamayı, aynı zamanda karbondan arındırma ve geçiş sürecini sürdürmeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda iklimle ilgili risk yönetimi, sermaye ve rezerv ve geçiş planlamasıyla ilgili planlı gözetim süreçlerini ve düzenleyici beklentileri de ortaya koyuyor. Lloyd’s, asıl amacın, gerçekten önemli alanlara odaklanarak “atılabilecek kısa vadeli eyleme geçirilebilir adımlar” sağlamak olduğunu söylüyor.

Lloyd’s’a göre plan, istişarede bulunulan geri bildirimlere yanıt olarak geliştirilecek ve yinelenecek ve gelecek yıllarda da hükümet politikası ve düzenleyici gereklilikler ile uyumlu kalmasını sağlayacak.

Lloyd’un CEO’su John Neal, “Bu istişarede bulunurken, piyasanın, müşterilerimize daha düşük karbonlu iş modellerine geçişteki zorluklarla yüzleşmede destek olmak amacıyla Şirketin uygulamayı planladığı yaklaşım konusunda daha fazla netliğe sahip olacağını umuyoruz. Amacımız, pazar katılımcılarımıza geçiş süreci ve sonrasında kendi bireysel iklim stratejilerini oluşturma, yerleştirme ve hayata geçirme konusunda daha fazla güven vermektir” dedi.

Şirket, aracıların, müşterileriyle yaptıkları görüşmelerde istişare sırasında sağlanan ayrıntıları kullanabileceğini ve yöneticilerin geçiş planlarını bir araya getirirken kullanabileceklerini belirtiyor.

Lloyd’s, yeni ürün alanları hakkında rehberlik sağlamanın yanı sıra iklim değişikliğine ilişkin tematik incelemeler yayınlayarak ve emisyon muhasebesi ölçüm çerçevesi için bir kavram kanıtlama geliştirme taahhüdünde bulunarak bu alandaki yönetici acenteleri de desteklediğini ekliyor.