TÜGAP: Zorunlu Trafik Sigortası limitleri arttırılmalı

Türkiye Girişimci Acenteler Platformu (TÜGAP) zorunlu trafik sigortasında limitlerin artırılması çağrısında bulundu.  TÜGAP Başkanı Abdulcelil Alkış tarafından konuya ilişkin sosyal medya paylaşımlarında,  “Tüm yetkili kurumlarımızı işbirliğine ve çözüm üretmeye davet ediyoruz ” denildi.

TÜGAP’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizi ziyaret eden yabancı turistler , gurbetçiler ve ikamet izniyle ya da mülteci olarak yaşayanlarla birlikte yıllık olarak 150 milyon insan ve milyonlarca araç trafikte meydana gelecek kazalar nedeniyle risk altında . Ülkemizde sigortacılığı geliştirmek , sigortaya güveni arttırmak ve sosyal güvenliği sağlamak adına zorunlu trafik sigortaları limitlerinin dünya standartlarına yükseltilmesi büyük önem taşımaktadır . Genel anlamda ekonomik büyüklük olarak dünya sıralamamız ile sigortacılık sıralamamız arasında maalesef üzücü bir fark var . Sigortacılık sektöründe de dünya ile yarışacak ve hizmet ihracatı gerçekleştirecek şirketlerimizin güçlenerek artması gerekmektedir. SEDDK kurumumuzun kurulmuş olması sektörümüz için büyük bir fırsattır . Bu anlamda yapılacak düzenlemeler ile zorunlu trafik sigortalarındaki limitlerin ciddi oranda arttırılması ve buna paralel olarak sigorta şirketlerimizin de bu branşta üretim yapmaktan kaçınma durumlarına son verecek şekilde tavan fiyatların yükseltilmesini talep ediyoruz. Böylece güçlenecek sigorta şirketlerimiz deprem zamanında olduğu gibi tüm acentelerle birlikte tüm vatandaşlarımızın zor zamanlarında sığınacakları güvenli bir liman olacaktır. Aksi durumda limit yetersizlikleri nedeniyle taraflar arasında uzun süren hukuki süreçler sadece mağduriyetleri arttırmakta ve sigorta sektörüne olan güveni azaltmaktadır.

Bu konunun sahada aktif olarak çalışan biz acenteler ve düşük bütçeli araçlar kullanan sigortalılarımız için hayati derecede önemli olduğunu belirtirken trafik sigortalarında çözüme teminat limitlerini arttırmakla yaklaşacağımızı düşünmekteyiz. Tüm yetkili kurumlarımızı işbirliğine ve çözüm üretmeye davet ediyoruz .”