En iyi 10 insurtech kuluçka merkezi…

Finansmanın, mentorluğun ve risk sermayedarlarına erişimin son derece arandığı bir zamanda, En İyi 10 sigorta teknolojisi kuluçka merkezi ve hızlandırıcısı sıralandı.

insurtechdigital.com‘da yer alan habere göre, birçok sigorta teknolojisi girişimcisi için zorlu bir dönem. Her ne kadar sektör son yıllarda katlanarak büyümüş olsa da, bu da temiz bir fikri başarılı bir sigorta teknolojisi işine dönüştürmenin mümkün olduğunu gösteriyor; finansman ve mentorluğa erişim hiç bu kadar zor olmamıştı. Kuluçka programlarının kabul alabilenler için çok yararlı olmasının nedeni budur, yatırımcılarla bağlantı sağlar ve kurucuların fikirlerini ve sunumlarını geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Bunu aklımızda tutarak, şu anda mevcut olan en iyi 10 insurtech kuluçka merkezi ve hızlandırıcı programı 10’dan 1’e doğru sıralandı.

 

10. XL Innovate

XL Group, sigorta devi AXA tarafından satın alınmasından üç yıl önce, 2015 yılında XL Innovate adlı ilk risk sermayesi girişimini başlattı. Grup, sigorta sektöründe yeni yetenekler geliştirmeye ve sigortasız risklerin üstlenilmesine olanak sağlamak için geleneksel sigortalama alanı dışında ortaklıklar oluşturmaya odaklanarak şirketlere yatırım yapmayı hedefledi. Yeni araç yalnızca yatırım yapmakla kalmıyor, aynı zamanda tavsiye ve rehberlik de sağlıyor ve genellikle yatırım yaptığı şirketlerde özsermaye pozisyonu alıyor.

9. Lloyd’s Lab

Lloyd’s Lab, insurtech kurucularını dünyanın en büyük ve en eski sigorta pazarlarından biri olan Lloyd’s of London ile buluşturuyor. Bu nedenle hızlandırıcı program, sigorta çevrelerinde benzersiz bir itibara sahiptir ve kurucuların iletişim kitaplarını büyütmelerine yardımcı olur. Lloyd’s Lab, startup’ların inovasyondan ilgi ve pazar başarısına kadar büyümesine yardımcı oluyor. Londra’da bir ortak çalışma alanı, deneyimli sigorta profesyonellerine erişim ve katılımcı girişimlerin yetiştirilmesi için son derece odaklanmış bir ortam ile birlikte geliyor.

8. InsurLab Germany

InsurLab Germany, Almanya’nın hızla büyüyen sigorta teknolojisi sektöründe işbirliğini ve yeniliği teşvik etmek amacıyla sigorta şirketlerini, yeni kurulan şirketleri ve araştırma kurumlarını birbirine bağlıyor. Gerçekten de, Avrupa’nın en büyük ekonomisinin, 80 milyondan fazla kişiden oluşan adreslenebilir bir pazar ve wefox, Getsafe, Clark ve Hepster gibi başarı öyküleri de dahil olmak üzere, sigorta teknolojisi açısından övünecek çok şeyi var. Dahası, Berlin, Münih ve Frankfurt-am-Main bariz destinasyonlar olmasına rağmen, ülkenin sigorta teknolojisi sahnesi çok çeşitlidir ve tek bir şehir bu manzaraya çok fazla hakim değildir.

7. Hartford InsurTech Hub

Hartford InsurTech Hub, Connecticut’ın Hartford şehri tarafından, müreffeh bir sigorta teknolojisi topluluğunu beslemek için tasarlanan bir girişimin parçasıdır. Program, HSB, Travellers Insurance ve Nassau gibi ortaklara sahiptir ve yılda bir kez sunumlar, inovasyon yarışmaları, ağ oluşturma akşamları ve açılış konuşmaları dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Nispeten küçük yapısına rağmen (aslında nüfusu yaklaşık 120.000’dir), Hartford şehri aslında yıllık InsurTech Hartford Sempozyumuna ev sahipliği yaptığı için sigorta teknolojisi çevrelerinde oldukça iyi biliniyor.

6. LumenLab by MetLife

MetLife’ın LumenLab’ı 2015’ten bu yana sigorta teknolojisi kurucularına ve girişimcilerine, sonuçta sigorta teknolojisi sektöründe bir sonraki devrim niteliğinde fikir haline gelebilecek iş konseptlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Katılımcılara sunulan avantajlar arasında 7.800 metrekarelik bir çalışma alanının yanı sıra özel inovasyon uzmanlarına erişim sağlayan bir iş kuluçka merkezi de yer alıyor. LumenLab, sağlıklı yaşam, zenginlik ve emeklilik alanlarında daha sonra MetLife için rekabet avantajına dönüşebilecek çığır açıcı yeni iş modelleri geliştirmek için kuruldu.

5. InsurTech NY

Crunchbase endüstri veri tabanına göre bu kolay bir şey değil. InsurTech NY, katılımcıları değerli ortaklar, mentorlar ve yatırımcılarla buluşturarak Big Apple’ın gelişen sigorta teknolojisi başarısından yararlanmayı hedefliyor. Daha önce ABD’deki en büyük sigorta şirketlerinden ve komisyoncularından bazılarıyla çalışmış ve Goose Insurance, Relay, Insurmi ve Steadily gibi mezunlara bir geçiş yolu sağlamıştır.

4. Munich Re Digital Partners

Adından da anlaşılacağı gibi, Münih Re Digital Partners, Avrupalı ​​reasürans devi Münih Re’nin bir yan kuruluşudur. Münih Re’nin geçmişi ve uzmanlığıyla desteklenen, yenilikçi fikirleri ve işletmeleri pazara sunmalarına yardımcı olmak için sigorta teknolojisi girişimcileriyle birlikte çalışır. Sabit vadeli bir program olarak faturalandırılan diğer hızlandırıcıların aksine, Münih Re Digital Partners kendisini daha uzun vadeli bir iş ortaklığı olarak sunuyor ve halihazırda Next Insurance ve Simply Business gibi şirketlerin oluşmasına yardımcı oldu.

3. Startupbootcamp InsurTech

Startupbootcamp InsurTech, gelecek vaat eden erken aşamadaki sigorta teknolojisi girişimlerinin büyümelerine ve hem işletmeleri hem de daha geniş sigorta ekosistemi için değer üretmelerine yardımcı olmak için çalışıyor. Bu nedenle, ‘Startupbootcamp’ markası altındaki çeşitli kuluçka ve hızlandırıcı programlardan biridir. Londra merkezli program, her yıl dünyanın dört bir yanından çalışmak üzere en umut verici 10 sigorta teknolojisi girişimini seçiyor ve katılımcılara program ortaklarına, mentorlara ve bir dizi eski mezuna erişim sağlamanın yanı sıra üç ay boyunca ücretsiz ofis alanı sağlıyor!

2. Global Insurance Accelerator

Global Insurance Accelerator, sigorta sektöründe kullanılmak üzere tasarlanmış çığır açıcı ürünler ve teknolojiler geliştirmek için erken aşamadaki sigorta teknolojisi girişimleriyle birlikte çalışıyor. Program, sigorta şirketleri, yüksek öğrenim kurumları ve ekonomik kalkınma girişimleri de dahil olmak üzere önde gelen yatırımcılardan ve sponsorlardan oluşan bir ekosistem tarafından desteklenmektedir.

Yaklaşık on yıldır, Global Insurance Accelerator ilk yatırımları yapıyor, derin bilgiler sağlıyor ve kurucuları gelecekteki müşterileriyle buluşturarak fikirlerini hızlı bir şekilde başarılı bir girişime dönüştürüyor. Londra, New York, Singapur veya Zürih gibi uluslararası tanınmış sigorta merkezlerinde bulunan bu listedeki çoğu programın aksine, program, ABD’nin sigorta başkenti olarak adlandırdığı Des Moines, Iowa’da bulunmaktadır.

1. Plug and Play Insurtech

Plug and Play Insurtech’nin sigorta hızlandırıcısı sektörde en iyi bilinenlerden biri olup, sigorta teknolojisi inovasyonunu hızlandırmayı ve eski sistem ve teknolojilere dayalı “eski” bir sektör olarak tanımladığı sektörü modernleştirmeyi amaçlıyor. Tak ve Çalıştır, P&C, Hayat ve Sağlık ve Genel Sigorta alanlarında heyecan verici sigorta teknolojisi çözümlerini geliştirmek için Zurich, State Farm, Nationwide ve Aon dahil olmak üzere en büyük sigorta şirketlerinden bazılarıyla birlikte çalışır. Program, Münih, Singapur, Tokyo ve Pekin gibi büyük bölgesel sigorta merkezlerinde dört ayrı hızlandırıcı plan yürütüyor ve Tilt, Mulberri, Tapoly ve Bdeo gibi tanınmış sigorta teknolojisi markalarının geliştirilmesine yardımcı oluyor.

Plug and Play Insurtech, %50’si ABD veya Latin Amerika’da, %20’si Avrupa’da ve geri kalanı Asya’da olmak üzere 500’den fazla lider şirketten oluşan bir ağa sahip. Program aynı zamanda bağlantısı olan yüzlerce risk sermayesi şirketinin yanı sıra üniversiteler, devlet kurumları ve 50.000’den fazla startup’tan da yararlanabiliyor.