Aveon, Digital Insurance MENA 2023’e katıldı

“Digital Insurance MENA 2023” 27-29 Kasım tarihlerinde Dubai de gerçekleştirildi. Zirveye uluslararası birçok sigorta ve teknoloji sektörü temsilcisi ile yatırımcılar da katıldı. Bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına kaynak olan etkinlikte Aveon Global Sigorta, IT & Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Melek Yılmaz tarafından temsil edildi.

Etkinlikte konuşan Melek Yılmaz, Türkiye’deki dijitalleşen sigortacılığın gelişimi ve Aveon Global Sigorta’nın uygulamalarından ve başarılarından söz etti. Yılmaz, “MENA 2023 dijitalleşen sigortacılık ve sigortacılığın gelişim mimarisi açısından büyük önem taşıyor. Ülkemizde dijitalleşme ve sigortacılık iki ayrı fakat birbirini tamamlayan unsur. Bu iki kavramı buluştururken acenteleri de dahil edecek uygulamalar vazgeçilmez” dedi.

Her fırsatta acente dostu misyonuna sımsıkı sarıldıklarının altını çizen Melek Yılmaz, MENA 2023’te ele alınan konuları önemli bulduklarını, 2024 yılı planlamasına da dahil edeceklerini belirtti. Ülkemiz sigorta sektörünün dijitalleşme konusunda dünya ile yarışır durumda olduğunu MENA 2023’te bir defa daha gördüklerini belirten Yılmaz, Türk sigorta sektörünün dijitalleşmesinde öncü sigorta şirketi olmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

Aveon Global Sigorta 2023 yılı başında aldığı kararla dijital dönüşümü başlatarak sektörün deneyimli isimlerinden Melek Yılmaz’ı ekibine dahil etmişti. Aveon, dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda global çaptaki iki büyük etkinlik olan ITC VEGAS 2023 ve MENA 2023’e katılarak bu alandaki iddiasını göstermiş oldu.