Sigortacılığın 100, BES’in 20. yılı kutlandı

Sigortacılığın 100 yılı ve BES’in 20’inci yılı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy ve sigorta sektöründen kalabalık bir davetli topluluğuyla birlikte İstanbul Hilton Bosphorus’ta kutlandı. Türkiye Sigorta Birliği’nin düzenlediği etkinlik, sektörün geçmişinde imzası bulunan sigortacıların da yer aldığı Sigortacılığın 100 Yılı belgeselinin özetinin gösterilmesiyle başladı. Sonrasında Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen’in davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Gülen, sektörün geldiği yer ve önündeki fırsatlara dair düşüncelerini paylaştı.

BES’te 20 yıldır sistemde tasarrufa devam eden katılımcıların plaketleri Cevdet Yılmaz tarafından takdim edildi.

Toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise tasarrufların Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunun altını çizerek, cari açığın azaltılması için sigorta sektörünün kritik bir sektör olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Afeti önceden engellemenin maliyeti, olduktan sonra karşılamanın yedide biri oranında. Sigortacılığın, risklerin azaltılmasında da ciddi rol oynayacağını düşünüyorum” dedi ve ayrıca, işveren katkılı tamamlayıcı emeklilik sistemini 2024’ün üçüncü çeyreğinde başlatmak için çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

Toplantıda söz alan diğer isim olan SEDDK Başkan Yardımcısı Mehmet Verim, otoritenin sigortacılığın gelişmesi için yaptıklarından söz ederek, “Sigortacılığın ticaretin içine sokularak büyümesi lazım. Ancak, sektör disipline olmalı ve haksız rekabete yol açılmamalı” dedi.

Kutlama, Türk sigortacılığında imzası bulunan duayenlere verilen plaketler ve hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından veriler kokteylle son buldu.