Murat Dişci: AcnTURK sigortacılığın profesyonel ilkelerine göre yönetilen bir şirkettir

AcnTÜRK Sigorta Genel Müdürü Ali Murat Dişci, AcnTURK Sigorta’ya karşı, iki şirkete yönelik tedbir kararı alınması sonrasındaki süreç içinde  bir itibarsızlaştırma iletişimi yürütüldüğünü belirterek, “AcnTURK sigortacılığın profesyonel ilkelerine göre yönetilen bir şirkettir. AcnTURK Sigorta’ya karşı, süreç içinde kendini gösteren bir itibarsızlaştırma iletişimi yürütüldüğü gözlerden kaçmıyor” dedi.

AcnTÜRK Sigorta Genel Müdürü Ali Murat Dişci sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Dişci’nin paylaşımı şöyle:

“Uzun zamandır sermaye artışı yapmaları beklenmesine rağmen harekete geçmeyen iki Sigorta Şirketi hakkında tasfiye kararı alınmasıyla başlayan süreçte, ne yazık ki piyasada giderek derinleşen bir güven bunalımı hakim olmaya başladı. Canı yanan çok fazla meslektaşımız var, tepkiler nispeten anlaşılır ve stabilitenin yeniden kazanılması için biraz zamana ihtiyaç olduğu görülüyor. Bununla birlikte bazı çevreler tarafından milli sermayeli şirketlere ve AcnTURK Sigorta’ya karşı, süreç içinde kendini gösteren bir itibarsızlaştırma iletişimi yürütüldüğü gözlerden kaçmıyor.

“Çoklu sermayedar yapısına sahip ve meslektaşlarımız tarafından yakından takip edilen AcnTURK Sigorta’nın yükümlülüklerini karşılama yeterlilikleri konusunda gerçek ve doğru bilgilendirmelerin kamuoyuna birinci ağızdan yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Bunu sadece şirketimize değil, sektörümüze olan güveni korumak adına da gerekli görüyorum.

AcnTURK, acenteler içinde önemli adette meslektaşın bir araya gelerek kurduğu, mevzuatta yer alan sermaye ve altyapı koşullarını yerine getirerek ruhsat almış, sigortacılığın profesyonel ilkelerine göre yönetilen bir şirkettir.

Trafik sigortalarında ruhsatının olmaması nedeniyle portföyünde uzun kuyruklu olarak tabir edilen yıllara yayılmış sorumluluklar içeren riskler bulunmadığından rezerv ve sermaye ihtiyacı, uzun kuyruklu iş yazan şirketlere göre daha düşüktür.

Şirketin öz sermayesinin az olduğuna dair ortaya atılan manipülatif sosyal medya paylaşımları doğruyu yansıtmamakla birlikte, şirketimizle ilgili oluşmuş büyüklük algısını göstermesi açısından önemlidir. AcnTURK Sigorta, son dönemde sıkça öz sermaye büyüklüğü açısından geçmişi on yıllara dayanan şirketlerle kıyaslanmaktadır.

Aslında kuruluş sürecini tamamlayarak ilk tam faaliyet yılını henüz doldurmamış, hala ciddi ölçekte kuruluş yatırımı yapan, altyapı, bilgi teknolojileri, kalifiye personel ve diğer hizmet yapılanmaları devam eden bir şirketin öz sermayesinin birkaç dönem düşük seyretmesi şaşırtıcı bir durum değilken, aksine bu rakamın bazı eski şirketlerin bile daha üzerinde olduğu kamuoyunun malumudur.

Üstelik ilk poliçesini düzenlemesinin beşinci ayında, güçlü ve portföy büyütmekte olduğu bölgede oluşan büyük bir depremin yaralarını sarmasına ve bunu müthiş bir hızla yapmış olmasına rağmen.

Tüm bunların ötesinde, AcnTURK Sigorta ile ilgili kanaat oluşturmak için tam faaliyet yıl bilançosu sonuçlarını takip etmek en doğrusu olacaktır. Öz sermaye karlığı, öz sermayenin nihai durumu, varsa yeni ihtiyaçlar ve diğer dengeler, ortaya net olarak çıkacaktır.

AcnTURK Sigorta’nın bu süreçte, teveccüh göstererek kendisinden acentelik almış meslektaşlarımızın ve inanarak sigortalısı olmuş vatandaşlarımızın güvenlerine layık şekilde yönetildiğini, kârla ve kararlılıkla büyüdüğünü tekrar ifade etmek istiyorum.”