Aksigorta, 10 bölgede 2.000’i aşkın acentesiyle buluştu

Aksigorta, acenteleri ile bir araya geldiği bölge ziyaretlerini tamamladı. 10 bölgede 2.000’i aşkın acentesiyle buluşan Aksigorta Üst Yönetimi, acentelerin ihtiyaç ve beklentilerini dinlemelerinin yanı sıra ülke ekonomisinden iklim değişikliğine, deprem riskinden reasürans piyasasındaki gelişmelere, kasko poliçelerinden sağlık sigortacılığına pek çok konuda dağıtım kanallarıyla fikir alışverişi yapma fırsatı buldu.

Aksigorta, Ekim ayında Türkiye genelinde başlattığı acente buluşmalarını tamamladı. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Aksigorta Genel Müdür Yardımcıları ve ilgili Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı buluşmalarda, 10 bölgede 2.000’i aşkın acente ile bir araya gelindi. Ziyaretlerde, Aksigorta’nın geleceğe dair vizyonu, ürünleri ve hizmetlerine ek olarak sektörel gelişmeler, acentelerin beklentileri ve karşılaştıkları güncel zorluklara yönelik potansiyel çözümler görüşüldü.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, acente buluşmalarında sigorta sektörünün bugünü ve geleceğinin yanı sıra reasürans piyasası ile ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik konjonktüre ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Acentelerin ekonomik dalgalanmaların etkisinde nasıl bir yol izlemesi gerektiğine ilişkin tavsiyeler paylaştı.

Aksigorta Acenteler ve Banka Sigortacılığı Genel Müdür Yardımcısı Osman Akkoca ise, önümüzdeki dönemde iklim değişikliğine bağlı risklerin artış göstereceğine ve ülkemizde yaşanan demografik yapı değişiminin sektör üzerindeki etkisine değindi. Akkoca, gelecek 10 yılda en yüksek büyümeyi sağlık alanında beklediklerinin yanı sıra deprem riskinin yüksek olduğu ülkemiz coğrafyasında toplumun ve iş dünyasının deprem bilincinin ve sigortalanma oranlarının artırılması konusunda acenteler dahil sektörün tüm temsilcilerine büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.