Aveon Global’den kurumsal sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümde önemli adım

Kurumsal sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konularında sektörün yenilikçi ve genç şirketlerinden Aveon Global Sigorta da önemli bir adım atarak ilgili kurumsal çalışmaları ve sonuç bildirgesini kamuyouna ve kamu kurumlarına yayınlama kararı aldı. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, ” Doğaya ve her canlıya sonsuz saygı duyan şirketimiz ve çalışanlarımız olarak bu önemli adımı basın yoluyla da tüm sektörümüze ve milletimize duyurmuş olmanın haklı gururu içindeyiz” dedi.

Finans sektörünün önemli bir kolu olan sigortacılık, her geçen gün daha yenilikçi ve duyarlı konuları gündeme alarak ülke ve sektör kalkınmasına yeni bir misyon daha eklemektedir. Son 5 yılda sektöründe lider firma ve kurumlarca yayınlanmaya başlayan kurumsal sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konularında sektörün yenilikçi ve genç şirketlerinden Aveon Global Sigorta da önemli bir adım atarak ilgili kurumsal çalışmaları ve sonuç bildirgesini kamuyouna ve kamu kurumlarına yayınlama kararı aldı.

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, şu açıklamalarda bulundu: “Şirketimiz gerek kuruluş felsefesi ve gerekse de grubumuzun global piyasalardaki ++ reytingi itibarıyla kurumsallaşmayı sağlam zeminde kurma ve yeşile duyarlılık kavramını iş akışlarımıza yansıtma konusunda oldukça istekliydi. Elbette ki bu isteğimizi motive eden iki önemli dayanağımız vardı. İlki; Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Sanayi ve Teknoloji bakanlığımızın ‘’kurumsallaşma’’ da sürdürülebilirliğe verdikleri önem ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişimi Bakanlığımızın öncülük ettiği ‘’yeşil dönüşüm’’ ile dünyamızda yeniden yeşil rengin hakim olması mottosuydu. Sektörümüzde maalesef ki yeterli sayıda şirketin gündeme almadığı bu konuları, yenilikçi ve çevreye duyarlılık hassasiyetimizle 2024 yılı gündemimize aldık. Kurumsal sürdürülebilirlik raporumuzla amacımız tüm paydaşlarımıza en şeffaf şekilde kurumsal gelişimimizin yıllık analizini sunmak olacaktır. Ülkemizin ve milletimizin gelişiminde önemli bir role sahip olan kalıcı olmayı yani sürdürülebilirliği her şirketin içselleştirmesi gerektiğini de önemle yinelemek isteriz. Diğer yandan ofislerimizdeki cihazların ürettiği kirlilik ve negatif enerjiden tutunda hayvan dostlarımıza mama bağışlarımızn yapılmasına kadar ki tüm sürecin yeşil dönüşüm uyumlu yürütüldüğünün analizini yıllık olarak kamuoyuna bildirgemizle anlatacağız. Doğaya ve her canlıya sonsuz saygı duyan şirketimiz ve çalışanlarımız olarak bu önemli adımı basın yoluyla da tüm sektörümüze ve milletimize duyurmuş olmanın haklı gururu içindeyiz. Herkese teşekkür ederiz.”

Kurumsal sürdürülebilir kavramı; ticari faaliyetlerinin büyüme, verimlilik ve değer yaratma odağında sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmesi anlamına gelmektedir. Bu kavram, büyüme odaklı geleneksel bakış açısıyla çevresel ve sosyal değerleri öne çıkaran alternatif bir yaklaşımı birleştirir. Bu sayede ekonomik çıkarlara çevreye zarar vermeden ve sosyal anlamda değer yaratarak ulaşılmış olur.

Yeşil dönüşüm, yenilikçi teknolojilerin, verimlilik önlemlerinin ve sürdürülebilir üretim yöntemlerinin benimsenmesini içeren bir yaklaşımdır. Bu dönüşüm, atık azaltma, yenilenebilir enerji kullanımı, enerji verimliliği, su kaynaklarının korunması gibi hedefleri destekler.