Aon’dan 13.4 milyar dolarlık satın alma…

Sigorta brokeri devi Aon plc orta pazar segmentini genişletmek amacıyla New York merkezli broker NFP’yi satın almak için 13,4 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı. Satın alma fiyatı 7 milyar dolar nakit ve 6,4 milyar dolar Aon hissesi ile finanse edilecek. Aon, kapanışın 2024 ortalarında beklendiğini açıkladı.

Aon CEO’su Greg Case, yaptığı açıklamada, “Piyasadaki artan değişkenliğin ortasında müşterilerimizin artan ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verebilmek için lider yeteneklerimizi sürekli olarak geliştirdik. Bu satın alma, müşterilerimizle olan ilişkimizi geliştirecek, meslektaşlarımız için fırsatlar yaratacak ve ortak kültürel değerlerimizi daha da güçlendirecek.” dedi.

NFP CEO’su Doug Hammond, P/C brokerliği, fayda danışmanlığı, varlık yönetimi ve orta ölçekli müşteriler için emeklilik planı danışmanı alanında lider olan NFP’yi, Aon içinde “NFP, an Aon” markası altında bağımsız ancak bağlantılı bir platform olarak yönetmeye devam edecek. Hammond, Aon’un başkanı Eric Andersen’a rapor verecek.

NFP, 2018’den bu yana 200’den fazla tamamlanmış işlemle büyümek için birleşme ve satın almalardan yararlandı. Web sitesine göre, New York merkezli NFP, 2022’de 738 milyon dolarlık P/C gelirinin yanı sıra sosyal yardımlardan ve hayattan 1,1 milyar dolar ve 362 dolar gelir elde etti.