AXA çalışanlarına sağladığı faydaları genişletti

Fransız sigorta devi AXA, çeşitlilik içeren ve kapsayıcı bir kurumsal kültürü teşvik etme ve personeline olumlu ve destekleyici bir çalışma ortamı sağlama konusundaki kararlılığının bir parçası olarak, 1 Ocak’tan itibaren çalışanlara sağlanan sosyal hakların genişletildiğini duyurdu.

İyileştirmeler arasında, ücretli ortak ebeveyn izninin iki katına çıkarak 20 günden 40 güne çıkarılması da yer alıyor. Ayrıca AXA, beşer günlük bakım izni, doğum izni ve gebelik kaybı iznini de uygulamaya koyuyor. Bu değişiklikler, çalışanlara önemli yaşam aşamalarında aileleriyle daha fazla zaman geçirmeleri için tasarlandı, böylece daha sağlıklı bir iş-yaşam dengesi sağlanacak ve çeşitli kişisel ihtiyaçlar karşılanacak.

Ekim ayında AXA Group dünya çapında 51 pazarda “Önemsiyoruz-We Care” programını başlattı. Bu girişim, çalışanları önemli yaşam olayları boyunca desteklemeyi amaçlıyor ve AXA’nın çalışanlarının genel refahına önem verme konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Program, küresel ölçekte daha sağlıklı, daha kapsayıcı ve destekleyici bir işyeri kültürü yaratmaya yönelik bir adım olarak başlatıldı.

AXA Greater Çin CEO’su Sally Wan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çalışanlarımız AXA’nın en değerli varlıklarıdır ve daha çeşitli ve kapsayıcı bir kurum kültürü için çabalamaya devam ediyoruz. Bir dizi çalışanlara sağlanan sosyal hakları daha da geliştirerek, çalışanlarımızın genel refahına daha iyi bakım sağlayabiliyor ve iş-yaşam dengesini teşvik etmek için daha samimi bir çalışma ortamı yaratabiliyoruz; bu aynı zamanda yetenekleri çekme ve elde tutma konusunda da yardımcı oluyor.” dedi.

Wan ayrıca AXA’nın pandemi öncesinde haftada bir evden çalışma da dahil olmak üzere esnek çalışma düzenlemelerini benimseme geçmişinden de bahsetti. Çalışanların geri bildirimleri doğrultusunda bu süre, pandemi sırasında haftada iki güne çıkarıldı ve sürdürülen bir politika halini aldı.

“Önemsiyoruz- We Care” programı, 1 Ocak’tan itibaren çalışanlara sağlanan çeşitli faydaları tanıtacak ve geliştirecek:

*Ücretli ortak ebeveyn izninin 20 günden 40 güne uzatılması
*Yardımcı hamilelik tedavisi gören çalışanlar için yeni beş günlük doğum izni ve eşler için ek izin
*Düşük durumunda eşler için ek izinle birlikte yeni beş günlük gebelik kaybı izni
*Ciddi sağlık sorunları veya engelli yakın aile bireylerine bakım veren çalışanlara beş gün bakım izni
*Aile içi veya cinsel şiddetten etkilenen çalışanlara, bireysel ihtiyaçlara göre uyarlanmış ekstra destekle birlikte beş günlük ücretli izin
*Kadınları regl sağlığı sorunları, menopoz veya andropoz yaşayan çalışanları desteklemek için “Sağlıklı Siz” programının yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarına yönelik kaynakların genişletilmesi