Sigortacılık KSS projeleriyle geleceği şekillendiriyor

Yardım ve dayanışma ülke insanıyla sigortacılığın ortak özellikleri olunca, kurumsal sosyal sorumluluk kavramı sektörün vazgeçilmez bir fonksiyonu haline geliyor. Sigortacılar son yıllarda çocuklar için hayata geçirilen programlardan sokak hayvanlarının bakımına kadar pek çok projeye imza atıyor. Deprem de son yılların önemsenen sosyal sorumluluk alanı olarak öne çıkıyor. Öte yandan, iklim değişikliği ve çevreye de hassasiyet gösteren sigorta şirketleri, orman yangınlarının önlenmesi yönünde çalışmalarda bulunuyor. Şirketler, ayrıca, acenteler gibi paydaşlarını da işin içine sokarak projelerin farkındalık alanını genişletiyor.

Sigorta sektöründe faaliyet gösteren şirketler, maddi kazancın yanı sıra, toplumsal sorumluluklarını yerine getirme konusunda da öncü bir rol üstleniyor. Sürdürülebilir bir gelecek için çaba harcayan şirketler, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmak için çaba sarf ediyor. Bu anlamda, Sigorta Dünyası olarak, sektördeki şirketlerin sosyal sorumluluk alanındaki çabalarını takip edip bu projelerle ilgili bir dosya konusu hazırladık.

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, sadece şirketlerin imajını güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumların ihtiyaçlarına duyarlı çözümler sunma amacını taşıyor. Bu projeler aracılığıyla gerçekleştirilen insana dokunan çalışmalar, sektörde bir dönüşüm yaratmanın ötesinde, insan hayatına olumlu etkiler bırakma amacını taşıyor.

Sigorta sektöründeki şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği projelerin başarı hikayelerini ve toplumsal faydalarını aktarmak ayrı bir öneme sahip. Bu kapsamda, sektördeki gelişmeleri titizlikle takip ederek, sosyal sorumluluk projelerinin toplumsal dönüşüme olan etkilerini haberlerimizle geniş bir kitleye ulaştırmaya devam edeceğiz. Sigorta sektörünün toplumsal meselelere duyarlılığını ve sosyal sorumluluk anlayışını ön plana çıkararak, sektördeki dönüşümü desteklemek bizim de kurumsal olarak amacımız. Bu doğrultuda, Sigorta Dünyası’nın iki yılı aşkın bir süredir yayınladığı eko-lojik adlı eki de iklim değişikliği, çevre ve sürdürülebilirlik alanında farkındalığı arttırmak için önemli bir araç olarak görüyoruz.

 Sigorta şirketlerinden örnek KSS Projeleri

Sigorta sektöründe özellikle son yıllarda topluma değer katan birçok proje öne çıkıyor. Dosya konumuzda da yer verdiğimiz bu projelerden bazılarını başlıklar halinde şu şekilde:

Allianz Motto Hareket- Çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine katkı sağlayan projeyle 5000’den fazla çocuğa ulaşıldı.

Bir Kız Gelecek- Allianz Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Koruncuk Vakfı ile birlikte başlattığı programıyla yaşam ve eğitim hakkı risk altındaki kız çocuklarına destek oluyor.

Büyükdalyan Tüm Kalplerde İlköğretim Okulu Projesi- AXA Sigorta depremin ağır etkilerini yaşayan Hatay’da çocukların eğitimine destek olmak amacıyla başlatılan projeyi acenteleriyle birlikte yürütüyor.

AXA Tüm Kalplerde: AXA çalışanı gönüllüler başta afetler olmak üzere pek çok acil durumda organize olup yardım çalışmalarını yürütüyor.

Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu- Quick Sigorta projeyi Alanya’da acentelerle birlikte hayata geçirdi.

Quick Tower Art Space- Quick Sigorta çağdaş sanatla organik bir bağ kurarak, sanatseverleri kendi çatısında ağırlıyor.

Ormanın Gözleri- Anadolu Sigorta insanlı ve insansız yangın gözetleme kuleleri inşa ediyor.

Anadolu Sigorta Kütüphaneleri- Anadolu Sigorta Beykoz ilçesinde şimdiye kadar kurulan üç kütüphane ile öğrencilere ulaşıyor.