Genişletilmiş kaskoyla alektrikli araçlara özgü hasarlar da teminat altında

Türkiye Sigorta: Genişletilmiş Kasko Sigortası ürünüyle geniş kapsamlı pek çok teminata ek olarak, bataryanın kaza sonucu zarar görmesi gibi elektrikli araç sahiplerinin karşılaşabileceği özel durumlara ilişkin teminatlar da sunmaktayız.

Türkiye Sigorta, Sigorta Dünyası’nın 750’nci sayısındaki dosya konusuna cevaplarıyla katkıda bulundu. Şirketten gelen yanıtlarda şu bilgilere yer verildi: “Kapsamlı teminat yapısına sahip olan “Genişletilmiş Kasko” ürünümüzle elektrikli araçları da güvencemiz altına alıyoruz. Genişletilmiş Kasko Sigortası ürünü ile çarpma, çarpışma, hırsızlık, deprem, sel vb. doğal afetler gibi geniş kapsamlı pek çok teminata ek olarak; bataryanın kaza sonucu zarar görmesi gibi elektrikli araç sahiplerinin karşılaşabileceği özel durumlara ilişkin teminatlar da sunmaktayız. Elektrikli aracınızın bataryasında herhangi bir kaza sonucu hasar meydana gelmesi durumunda onarım ya da değişim işlemlerini de bu kapsamda güvence altına alıyoruz. Ayrıca herhangi bir arıza, kaza, lastik patlaması ve bataryanın bitmesi sebebiyle desteğe ihtiyacı olan sigortalılarımıza yol yardım hizmetleri ile destek sağlıyoruz.”

Elektrikli araçların pazar payı artıyor

Artan elektrikli araç satış oranlarına bağlı olarak sigortalıların bu araçlarına karşın üretim hacminde de artış gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada şu hususlar vurgulandı: “Yıl sonu hedeflerimiz doğrultusunda sektör pazar payımız da elektrikli araçların artışını da sürdürmeyi hedeflemekteyiz. Türkiye’de 2023 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen elektrikli otomobil satışları 14.294 adet ile pazarın %3.3’ünü oluşturuyor. Geçen yılın aynı dönemine göre elektrikli araçlar 2.263 adet ile pazarın %0.8’ini oluşturuyor. Avrupa pazarında ise 2022 yılının ilk 6 ayında satılan araçların %9,9’unu elektrikli araçlar oluştururken 2023 yılının aynı döneminde bu oranın %12,9 olduğunu görüyoruz. Yakıt maliyetlerinin yükselmesinin yanı sıra çevreye olan duyarlılıktaki artışla beraber son yıllarda elektrikli ve hibrit araçlara olan talebin önemli oranda arttığını görmekteyiz. Bu gelişmeler ışığında üreticilerin elektrikli araç üretimine hız vermesini ve son bir yıl içerisinde tüketici tercihlerindeki farklılığı göz önünde bulundurduğumuzda, önümüzdeki yıllarda ülkemizde elektrikli araç pazar payının hızla artacağını söyleyebiliriz.”