Quick Art Space, Bahadır Yıldız’ın solo sergisine ev sahipliği yapıyor

Quick Art Space, sanat ve kültürün buluşma noktası olmaya aday.  İstanbul Anadolu Yakası’nın en dikkat çekici binalarından biri konumundaki Quick Tower’de kısa süre önce hayat bulan Quick Art Space yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor.  Bahadır Yıldız’ın “İçimizde Müphem Boşluklar ve Girdaplar” başlıklı 7. solo sergisi Nergis Abıyeva küratörlüğünde 13 Ocak – 29 Şubat tarihleri arasında Quick Art Space’te gerçekleşiyor.

Sergiyle ilgili ilk etkinlik, sanatçının da yer aldığı ve küratör Abıyeva’nın rehberliğindeki sergi turuyla başladı. Abıyeva sanatseverlere serginin içeriği ve Bahadır Yıldız’ın sanatsal yaklaşımıyla ilgili bilgiler verdi. Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, Maher Holding Sigorta Grup Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Quick Sigorta çalışanları ve birçok sanatseverin katıldığı etkinlik., sergi turunun ardından bir kokteylle devam etti.

Sanatçının 2012 – 2023 tarihleri arasında üretimine başladığı ve tamamladığı resim, heykel ve enstalasyon gibi farklı türlerde, birçoğu izleyicilerle ilk defa buluşacak yapıtlarının yer aldığı sergi, Quick Tower’ın mimari özellikleri ve insan olmayan canlılarla kurduğu ilişki gözetilerek kurgulandı. Bahadır Yıldız’ın kendisinin ortaya attığı ve atık plastiğin itici görselliğine göndermede bulunan ‘leş estetiği’ kavramı, sanatçının hem üretim hem de düşünme pratiğini tanımlaması bakımından sergiyi şekillendiren bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. “İçimizde Müphem Boşluklar ve Girdaplar” sergisinde, malzemelerini bitki, kabuk ve kalıntılardan ürettiği doğal boyalardan sanayi atıklarına uzanan geniş bir yelpazede bulan Yıldız’ın son on yılda gerçekleştirdiği yapıtlardan bir seçki sunuluyor. Yıldız’ın, atık malzemelerden açık havaya ve her türlü hava koşuluna uygun olarak ürettiği heykelleri, Quick Tower’ın meydanında konumlanıyor.

Sergi turu ve sanatçı konuşmasını içeren paralel etkinlik programı da önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Quick Tower ve Quick Art Space Hakkında:

Uluslararası pek çok ödülün sahibi olan Quick Tower, Viyana merkezli mimar Gerhard G. Feldmeyer-HPP Architekten tarafından denge konseptiyle tasarlandı ve Aralık 2015’te binanın inşaatı tamamlandı. Maher Holding’in Mart 2021’de binaya taşınmasıyla lobi katının dinamik yapısını geliştirmek için kâr amacı gütmeyen bir kültür-sanat alanına dönüştürme fikri doğdu.

Mayıs 2023’te Nergis Abıyeva’nın kurucu direktör olarak göreve başlamasıyla temelleri atılan Quick Art Space ilhamını Quick Tower’ın sürdürülebilirlik, yaşanabilirlik ve fonksiyonellik ilkelerinden alıyor ve Quick Tower’ın meydanından başlayarak lobi bölümünü kullanıyor. Kâr amacı gütmeyen bir kültür-sanat alanı olarak kurulan Quick Art Space, dinamik ve sürdürülebilir bir platform olmak amacıyla yola çıktı. Disiplinlerarası bir yaklaşımı benimseyerek sergi, atölye, performans, konuşma ve deneysel tiyatro gibi etkinliklerle bir buluşma yeri olmayı hedefleyen platform, yaşayan sanatçıları destekleme ve görünür kılma misyonunu taşıyor. Quick Art Space’in danışma kurulunda sanat tarihçisi, akademisyen ve yazar Seza Sinanlar Uslu, kültür yöneticisi, program küratörü ve yazar Emre Erbirer, mimar ve eğitmen Derin Özken ile yayıncı ve yazar Kültigin Kağan Akbulut yer alıyor. Quick Art Space’in kurumsal kimlik ve afiş tasarımlarını Suat Gürsözlü üstleniyor.

Quick Art Space, Haziran – Eylül 2023 tarihleri arasında farklı disiplinlerde atölyeler gerçekleştirdikten sonra “Yapıntı Doğa” sergisiyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ziyaret Bilgileri:

Sergi, haftanın her günü 09.00 – 20.00 saatleri arasında gezilebilir.

Adres: İçerenköy, Umut Sk. No:10-12, 34752 Ataşehir/İstanbul.

Ulaşım: Quick Tower, D-100 karayolunun hemen bitişiğinde ve M4 Kadıköy-Kartal metro hattı üzerinde bulunuyor. M4 Kozyatağı metro durağına (3 numaralı çıkış) 5 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca binanın yakınında bir İspark otoparkı mevcuttur.