“İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak”

Onur Koçkar: Tüm kurum ve kuruluşların sürdürülebilirliği, öncelikle dünyanın ve toplumun sürdürülebilirliğine bağlı. Şirketler de bu doğrultuda kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleriyle toplum ve çevreye katkılarını sağlıyor.

AXA Sigorta’nın Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı Onur Koçkar, şirketin temel ilkesi olarak belirlediği “insanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak” vizyonu doğrultusunda, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine odaklandığını söyledi. Koçkar, şirketin toplumun çeşitli kesimlerine katkı sağlama ve gücünü en çok ihtiyaç duyulan alanlarda kullanma misyonunu vurgulayarak, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme çabalarını paylaşarak şunları söyledi: “Şirketlerin de tıpkı bireyler gibi içinde yer aldıkları topluma karşı ödev ve sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. Toplam fayda ve gelişim adına topluma farklı açılardan faydalı olmak şirketlerin varlığına anlam katıyor. Tüm kurum ve kuruluşların sürdürülebilirliği, öncelikle dünyanın ve toplumun sürdürülebilirliğine bağlı. Şirketler de bu doğrultuda kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleriyle toplum ve çevreye katkılarını sağlıyor.”

Hatay’da eğitime destek

Onur Koçkar

2023 yılında gerçekleştirdikleri en önemli sosyal sorumluluk girişiminin depremin ağır etkilerini yaşayan Hatay’da çocukların eğitimine destek olmak amacıyla başlatılan Büyükdalyan Tüm Kalplerde İlköğretim Okulu Projesi olduğunu belirten Onur Koçkar şunları ifade etti: “Bu denli büyük bir sosyal sorumluluk projesini acentelerimizle birlikte yapmaktan gurur duyuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın aktif katılımıyla gerçekleşen üç değerli kurumsal sorumluluk inisiyatifimiz var: AXA Grubu’nun tüm şirketlerinin dahil olduğu ‘AXA İyilik Haftası’ ve ‘AXA Tüm Kalplerde’ ile AXA Sigorta çalışanlarının gerçekleştirdiği ‘Gönlümden Koptu’. AXA İyilik Haftası’nın sonuncusu Haziran 2023’te 51 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşti. AXA Sigorta’dan 522 çalışma arkadaşımız gönüllü katılım gösterdi ve kadınları desteklemeye yönelik kurumsal sorumluluk faaliyetlerine toplamda 1000 saat ayrıldı. AXA çalışanı gönüllülerin oluşturduğu AXA Tüm Kalplerde grubumuz sayesinde, başta afetler olmak üzere pek çok acil durumda yardım çalışmalarına dahil oluyoruz. Süregelen “Gönlümden Koptu” projemiz kapsamında ise çalışma arkadaşlarımız seçilen derneklere bağış karşılığında hobilerini diğer çalışma arkadaşlarımız ile paylaşıyorlar. Bunların yanında STK’lar aracılığıyla destek verdiğimiz pek çok proje var. Gençleri ve eğitimi önemsiyoruz; üniversite öğrencilerinin fark yaratan projelerine destek veriyoruz. Ayrıca çalışma arkadaşlarımızla en son 2023 İstanbul Maratonu’nda TEV’in “Okusun, Cumhuriyet’in Geleceği Olsun” projesi için koştuk. Patili dostları unutmuyor; sokak hayvanlarına kucak açan Kurtaran Ev’e destek veriyoruz.”

Onur Koçkar, AXA Sigorta’nın sürdürülebilirlik ilkesine olan bağlılığını vurgulayarak, mevcut projeleri mümkün olduğunca devam ettireceklerini ve toplumun farklı ihtiyaçlarına karşılık vermek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.