TOBB Sigorta Acenteleri Kurultayı sektörü buluşturdu

TOBB SAİK 16 Ocak 2024 günü Ankara TOBB İkiz Kulelerde Sigorta Acenteleri Kurultayı düzenledi. Kurultaya sektörün tüm kurumları ile birlikte TÜSAF Yönetimi, her ilin sigorta acenteleri il delegeleri, ticaret odaları sigortacılık meslek komite üyeleri, Türkiye genelindeki sigorta acenteleri derneklerinin yönetim kurulları davetli olarak katıldı. Kurultay öncesi TOBB-SAİK öncülüğünde Anıtkabir ziyareti yapılırken, çelenk bırakıldı ve TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut Anıtkabir defterine günün anısına yazı kaleme aldı.

Kurultay TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut’un bugüne kadar yapılan faaliyetlerinin de yer aldığı açılış konuşması ile başladı. Korkut, konuşmasında SEDDK ve TSB nezdinde çalışması devam eden çalışmaları dile getirdi.

Sigorta şirketlerini temsilen kurultaya katılan TSB Başkan Yardımcısı Taylan Türkölmez konuşmasında sigorta acentelerinin her zaman kıymetini bildiklerini ve sigorta sektörünün gelişmesinde sigorta acentelerinin rolünün büyük olduğunu belirterek, TOBB SAİK ile oldukça güzel bir uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında SAİK’in çalışmalarına her zaman ellerinden gelen desteği sağladıklarını, SAİK ile güzel bir sinerjinin yaratıldığını ve bundan sonraki süreçte de aynı sinerji ile devam edileceğine vurgu yaptı.

Hisarcıklıoğlu’ndan sonra SEDDK Başkanı Davut Menteş yaptığı konuşmasında ise sigortalanma oranlarının nasıl arttırılması gerektiği hususunda katılımcılara tavsiyelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından kurultay, sırasıyla DASK ve TSB yetkililerinin de konuşma yaptığı söyleşilerle devam etti. Kurultaya katılan her kurum sigorta acentelerinin bu sektörün olmazsa olmazı olduğu ve acente payının daha da yükseltilmesi ve kaliteli ve sürdürülebilir iş süreçlerinin devam etmesinin önemle altını çizdi. DASK yetkilileri ayrıca ilgili kurultayda bundan sonraki süreçlerde DASK yenileme oranlarını artırmak için yenileme oranı yüksek olan ve doğru bilgiler ile poliçe düzenlemeye özen gösteren sigorta acenteleri ne artı komisyon gibi ek avantajların sunulması konusunda çalışmalar yaptıklarınıda dile getirdi. Bundan sonraki olası depremlerde ise daha hızlı aksiyon alabilmek adına bölge müdürlükleri kurma yönünde de adım atacaklarını belirttiler.

SBM yetkililerinin de elektronik sigorta poliçesine geçiş yapabilmek adına altyapı çalışmalarının yapıldığını öncelikle trafik sigortaları olmak üzere sigorta poliçelerinin artık basılı evrak olmaktan çıkacağı yönünde bilgilendirmeleride özellikle büyük beğeni almıştır. SBM ayrıca Mart ayı itibari ile kurumsal e-posta kullanımının başlayacağını da hatırlattı.

Konuşmacıların paylaşımları sonrası gelen sorular doğrultusunda bir soru cevap paneli düzenlendi. İlgili panele TOBB-SAİK Başkanı Levent Korkut, TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, DASK Koordinatörü Erdal Turgut ve Sigorta Brokerleri Derneği Başkanı Ferhan Özay katıldı ve katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Yoğun sorular ile geçen panelde sektörün yetkili kurumlarının değerli temsilcilerinin verdiği birinci ağızdan cevaplar süreçler ile ilgili bir çok duruma netlik kazandırdı.

 

SAİK Başkanı Levent Korkut’un Anıtkabir Defterine yazısı,

“Ulu Önderim,

Bugün manevi huzurunuzda, fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle cennet vatanımızın tüm tarihi birikimi ve maneviyatını koruyarak milli unsurlarımızdan asla taviz vermeyerek hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 18 bin vatansever Sigorta Acentesi ile yönetim kurulum ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bugün itibari ile 100 yıllık emanetin olan Cumhuriyet’imize sahip çıkarak, onu yaşatacak ve emanetini gelecek nesillere aktarmak için uğraşacağız…

Atam, Aramızdan ayrılışının 86. Yılını saygı ve şükranla anıyorum.

Cumhuriyetimizi ilelebet var etmek ve bu güzel emaneti gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcudur.

Bize armağan ettiğin Cumhuriyet çatısı altında birlik ve bütünlüğümüzün daim olması muhakkak ki en büyük erdemlerimizden biri olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti fertleri olarak her daim bu ülke uğruna canlarını feda eden silah arkadaşlarına olan minnetimiz doğrultusunda ülkemizin değerlerini korumak en büyük önceliğimizdir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun,

Cumhuriyetimiz Daim Olsun…
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”