Allianz’dan toplumun iyiliği için insan odaklı yatırımlar

 Allianz Türkiye, 2016 yılında başlattığı sürdürülebilir değer yaratma misyonu doğrultusunda, “iyi çevre, iyi toplum, iyi kurum” hedefiyle iş stratejisini entegre etmeye devam ediyor.

Sigorta Dünyası’nın 751’inci sayısında yer alan kurumsal sosyal sorumluluk konulu habere göre, Allianz, iklim değişikliğinin yarattığı risklere karşı önlemler alarak düşük karbon ekonomisine destek veren iş modellerini sigortalıyor. Ayrıca, toplumun iyiliği için insan odaklı yatırımlar yapıyor ve sürekli kendini dönüştürerek etkin bir risk yönetim sistemi uyguluyor.

Beş binden fazla çocuğa ulaşıldı

Allianz Türkiye’den Sigorta Dünyası’na yapılan açıklamada, kurumsal gönüllülük çalışmaları kapsamında, çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine katkı sağlayan “Allianz Motto Hareket” projesi öne çıkıyor. EÇEV, Koruncuk Vakfı ve TEGV iş birliğiyle yürütülen bu program kapsamında, 24 il ve 30 etkinlik noktasında 600’den fazla gönüllü aracılığıyla 5000’den fazla çocuğa ulaşıldı. Ayrıca, Allianz Motto Hareket Youtube video serisi açık kaynak olarak tüm çocuklara ulaşabilir durumda.

Deprem felaketi sonrasında, Allianz Türkiye, toplumsal dayanışma ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek büyük bir gayretle bölge halkına destek sağladı. Depremden etkilenen bölgelere 120 milyon lira değerinde destek sağlayan şirket, ambulans, konteyner ve ihtiyaç malzemesi temini konusunda da AFAD, Kızılay, İstanbul Tabip Odası, Ahbap Derneği ve Türk Psikologlar Derneği’ne katkıda bulundu.

“Bir Kız Gelecek”

Allianz Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Koruncuk Vakfı ile birlikte başlattığı “Bir Kız Gelecek” programıyla yaşam ve eğitim hakkı risk altındaki kız çocuklarına destek oluyor. Program kapsamında, depremzede kızların Koruncuk Vakfı’na katılmalarını ve yeni bir yurt binası inşa edilerek vakfın kapasitesinin iki katına çıkarılmasını sağlayacaklarını duyurdu. Ayrıca, uzun soluklu program kapsamında koruncuklara üniversite bursu, gelişim ve istihdam imkânları sağlanacak.

Allianz Türkiye, gelecek nesillere umutla bakmaları için yanlarında güç olmaktan ve katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtirken, önümüzdeki dönemde TEGV iş birliğiyle yeni bir sosyal sorumluluk programını açıklamayı planlıyor.