Pınar Kuriş’in kaleminden: Dijital Detoks…

QNB Sigorta CEO’su Pınar Kuriş, Küçük Bir Adım Buluşmaları adı altında sosyal medya hesaplarında yayınladığı makalelerine devam ediyor. Kuriş’in son makalesi dijitalleşmenin hayatımıza etkilerine üzerine. Kuriş makalesinde “Dijital Detoks” un önemi üzerine dikkat çeken çıkarımlarda bulunurken bu yönde okuyuculardan yorumlar beklediğinin de altını çizdi.

 

QNB Sigorta CEO’su Pınar Kuriş’in makalesi şöyle:

“Dijitalleşme artık hayatımızın her alanında bizimle. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ilerlemeler, aynı zamanda bizi sürekli bir bilgi bombardımanına maruz bırakarak enerjimizi ve dikkatimizi dağıtabiliyor. Bu nedenle, son zamanlarda üzerinde düşündüğüm ve sizlerle de paylaşmak istediğim önemli bir konudan bahsetmek istiyorum: Dijital Detoks.

Dijital detoks, zihinsel ve duygusal refahımızı korumak için hayati bir araç olabilir. Bu süreç, bilinçli olarak dijital cihazlarımızı bir kenara bırakıp, gerçek dünyaya odaklanarak içsel denge ve huzuru yeniden keşfetmemizi sağlar. Sosyal medya platformları, e-posta trafiği ve diğer dijital uyarıcılarla olan ilişkimizi gözden geçirirken, asıl değerli olanın hayatın kendisi olduğunu yeniden hatırlayabiliriz.

Dijital detoksun sağladığı faydaları deneyimlemek, zihinsel netliği artırabilir, yaratıcılığı tetikleyebilir ve stres seviyelerini azaltabilir. Bu süreç, sağlıklı bir denge kurmamızı ve iş yaşamı ile özel hayat arasında sınırlar koymamızı destekler. Dijital detoks, bize kendimizle daha derin bir bağlantı kurma fırsatı verir ve önceliklerimizi netleştirerek daha verimli ve odaklanmış bir şekilde çalışmamızı sağlar.

Bu yoğun tempolu dünyada nefes almak ve içsel dengeyi yeniden sağlamak için Küçük Bir Adım atabilir ve dijital detoksu uygulamaya başlayabiliriz.
Haftada 1 yarım gün internete girmeyebilir, her gün en az 30 dakika egzersiz yaparak hareket edebilir, teknolojik cihazları kullanım sürenizi azaltabilir, ekrana bakma süremizi düzenleyerek dikkatimizi toparlayabiliriz. Dijital detoks, benim de en kısa zamanda deneyeceğim bir yöntem olacak… Böylece sevdiklerime ve sevdiğim şeylere gerçekten anlamlı vakit ayıracağımı da düşünüyorum.

Siz de deneyimlerseniz yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.”