Philippe Donnet: Generali’nin konumu son satın almalarla güçlendi

İtalyan sigorta devi Generali Grup’un CEO’su Philippe Donnet, firmanın son satın almalarının Avrupa’nın lider sigorta şirketi konumunu daha da güçlendirdiğini ve aynı zamanda Varlık Yönetimi işini küresel olarak genişlettiğini öne sürdü.

Philippe Donnet, ‘Yaşam Boyu Ortak 24: Büyümeyi Artırma’ stratejik planlarının lansmanından bu yana Generali’nin, kârlı büyümenin tadını çıkarmaya ve tüm paydaşlar için değer yaratmaya devam ettiğini belirtti. Donnet, “Son satın almalar Generali’nin önde gelen Avrupalı ​​sigorta şirketi konumunu daha da güçlendirdi ve Varlık Yönetimi işimizi küresel olarak genişletti. Güçlü finansal sonuçlarımızın yanı sıra, Ömür Boyu İş Ortağı ilişki modelimizi yenilemeye ve uzun vadeli sürdürülebilirlik yolculuğumuzu başarıyla sürdürmeye odaklanmamızı da sürdürdük. Hem planımızı tamamlamaya hem de Grubun nakit ve sermaye pozisyonuna olan güvenimizin bir sonucu olarak, Nisan ayında yapılacak bir sonraki Genel Kurul toplantısında hissedarların ücretlendirmesine odaklandığımızı teyit ederek 500 milyon Euro değerinde bir hisse geri alımı teklif edeceğiz.” dedi.

Generali’ye göre, Haziran 2023’te duyurulan Liberty Seguros’un satın alınması , firmanın rekabet gücünü artıracak ve 2029 yılına kadar Vergi Öncesi Kârına yıllık 250 milyon Euro’nun üzerinde katkıda bulunacak.

Generali’den yapılan açıklamada, “Bu işlem, Grubun İspanya ve Portekiz’deki pazar konumunu önemli ölçüde güçlendiriyor ve ürün sunumu ve dağıtım stratejisi açısından Generali’nin mevcut İberya operasyonlarını tamamlıyor. Bu satın alma aynı zamanda Generali’ye karlı İrlanda P&C pazarında da varlık kazandırıyor.” denildi.

Bu arada, Temmuz 2023’te açıklanan Conning satın alma anlaşması , Generali’nin Varlık Yönetimi vizyonunun uygulanmasını hızlandıracak ve ABD pazarına girmesini sağlayacak.

Generali konuya ilişkin şunları ekledi: “Conning, ortak sigorta DNA’sı ve uzmanlaşmış yatırım yetenekleri sayesinde güçlü bir kültürel uyumdur. Cathay Life ile uzun vadeli ortaklık, Conning’de AUM’un istikrarını sağlıyor ve Asya’da iş genişlemesi için fırsatlar sunuyor. Grup, beş yıl içinde bu işlemden 70 ile 80 milyon Euro arasında yıllık sinerji elde etmeyi bekliyor.”

Generali ayrıca Koruma, Sağlık ve Kaza (PH&A) işkollarının, 2022’de Brüt Yazılan Primlerin %22’sini temsil ederek kârlılığına önemli katkılarda bulunduğunu da belirtti.

Firma, Avrupa kişisel hatlardaki liderlik konumu, kapsamlı ve yenilenen ürün sunumu ve benzersiz tescilli dağıtım ağı sayesinde PH&A iş kollarında büyümenin devam etmesini beklediğinin altını çizdi. Tüm bunları göz önünde bulunduran Generali, ilgili tüm onaylara tabi olarak 2024 yılında 500 milyon Euro’luk bir hisse geri satın alma planının başlatılması için Nisan ayında yapılacak Genel Kurul’a bir teklif sunmaya karar verdi.