Abdullah Özcan: “Sigorta şirketlerine de Toplumsal Fayda Notu gelmeli”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan, bankalara toplumsal fayda notunun uygulanacağı açıklamasına işaret eden Abdullah Özcan, sigorta şirketleri için de böyle bir derecelendirmenin gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Steel Sigorta ile İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, “Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin”  adı verilen sosyal sorumluluk projesiyle örnek bir çalışmaya imza attılar. Proje kapsamında, depremden etkilenen Adıyaman ilindeki köy okullarında eğitim gören 234 anaokulu ve ilkokul öğrencisinin tüm kırtasiye ihtiyaçları karşılandı.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Steel Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Abdullah Özcan, halen deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren 1.5 milyonun üzerinde çocuk olduğuna işaret ederken, ”Arel Üniversitesi ile elele vererek bu bölgedeki çocuklarımız için bir tohum attık. Bu attığımız tohumla onların mutlu bireyler olarak hayata tutunmalarına ufak da olsa katkı sağlayabilmek bizim için çok değerli.’ dedi.

Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin sloganıyla yola çıktıkları eğitime katkı projesinin, ilk durağının Adıyaman olduğunu aktaran Özcan, Adıyaman’da 234 anaokulu ve ilkokul öğrencisinin tüm kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Özcan, deprem bölgesindeki anaokul ve ilkokul öğrencilerini kapsayan kırtasiye desteğinin belirlenecek diğer şehirlerle sürdürüleceğini kaydetti.

Bu projenin, sadece bir sosyal sorumluluk çalışması değil, aynı zamanda bir umut hareketi olduğunun da altını çizen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adıyaman’daki çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak ve yüzlerini güldürmek, bizim için paha biçilemez bir değer. Bu projede yer alan başta Arel Üniversitesi olmak üzere sermayedarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma  katkıları ve destekleri için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte daha güzel bir dünya yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Çocuklar Gülsün Dünya Güzelleşsin projesinin, Steel Sigorta’nın toplumsal fayda ve sosyal sorumluluk yolculuğundaki ilk adımı olduğunu ileten Özcan, bu tür girişimlerle topluma değer katma ve etki alanlarını genişletme konusundaki kararlılıklarının altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan, bankalara toplumsal fayda notunun uygulanacağı açıklamasına da değinen Özcan, sigorta şirketleri için de böyle bir derecelendirmenin gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Özcan, ’Bizler de sigorta şirketleri olarak toplumun bilinçlendirilmesi, ekonomik ve sosyal gelişiminin desteklenmesi vb konularda üniversitelerle de iş birliği yaparak katkı sunmalıyız. diye konuştu.