Şenol Ortaç: Hepiyi acentesi kesmediği poliçenin de komisyonunu alıyor

Dijital ortamdan da poliçe sattıklarını ama acentelerinin portfoy mülkiyetini her zaman koruduklarını dile getiren Şenol Ortaç: “Eğer acentenin müşterisi poliçe yenilmesini web sitemiz üzerinden yaparsa, o poliçenin komisyonunu acentemize ödüyoruz. Hatta kimi zaman acentelerimizden bu poliçeyi ben satmadım, komisyon neden alıyoruz şeklinde geri dönüşler oluyor.”

Hepiyi Sigorta Genel Müdürü Şenol Ortaç, katıldığı canlı yayında 2023 yılının değerlendirmesini yaparak, 2024 yılı hedeflerini açıkladı. Ortaç, geçtiğimiz yılın sigorta sektörü açısından zorlu bir yıl olduğunu fakat Hepiyi Sigorta için önemli adımların atıldığını ifade etti.

Kuruluş manifestosuna atıfta bulunan Ortaç, “Bizimle çalışmak isteyen her acenteye kapımızın açık olduğunu ve acentelerimize ömür boyu çalışma garantisi verdiğimizi manifestomuzda belirtmiştik. Bununla birlikte acente başvuru süreçlerimizin dijital ve kolay olmasının da etkisiyle şu anda sektörde en çok acentesi olan şirket konumuna geldik. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 6.500’ü aşkın acentemiz oldu.  Bu süreçte sadece iki acentemizi etik kurallara uymamasından dolayı kapattık. Ayrıca manifestomuzda belirttiğimiz üzere hiçbir acentemize üretim yetersizliği, karsızlık , portföy dengesizliği gibi nedenlerle uyarılarda bulunmadık, bulunmayacağız” dedi.

Sürpriz komisyon ödemesi

Dijital ortamdan da poliçe sattıklarını ama acentelerinin portfoy mülkiyetini her zaman koruduklarını dile getiren Ortaç, “Eğer acentenin müşterisi poliçe yenilmesini web sitemiz üzerinden yaparsa, o poliçenin komisyonunu acentemize ödüyoruz. Hatta kimi zaman acentelerimizden bu poliçeyi ben satmadım, komisyon neden alıyoruz şeklinde geri dönüşler oluyor” şeklinde konuştu.

Oto Ürünlerinde birikim kuvvetli 

Stratejilerini adım adım uygulamaya devam ettiklerini belirten Şenol Ortaç, “Oto branşını, sektörü ve acentelerimizin ihtiyaçlarını iyi bildiğimizi düşünüyoruz. Oto branşı ürünlerinin yanı sıra tamamlayıcı sağlık, seyahat sağlık, yabancı sağlık gibi bireysel ürünlerde de hizmet sunuyoruz. Yakın zamanda konut ürünümüzü acentelerimizin hizmetine sunduk. Ürün yelpazemizi müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

2023 Yılında  hedefler aşıldı

Hepiyi Sigorta Genel Müdürü Şenol Ortaç, 2023 yılının Türkiye için zorlu bir yıl olduğunu belirtirken, şirketin performansının bu zorluklara rağmen beklenenin çok üzerinde olduğunu vurguladı. Ortaç, “2023 yılı depremle başlayan bir sene oldu, ardından seçimler ve farklı ekonomik zorluklarla geçti, fakat Hepiyi Sigorta için hedeflerin tuttuğu bir yıl oldu” şeklinde konuştu.

Ortaç, 2022’nin şirket için altyapısal anlamda hazırlık aşaması olduğunu belirterek, 2023’te üretim ve karlılık açısından beklenen hedeflere ulaştıklarını ifade etti. Hepiyi Sigorta’nın çok genç bir şirket olmasına rağmen 2023 yılında kasko ve trafik sigortalarında %4’ün üzerinde pazar payına ulaştığını söyledi. Holding’e verilen hedeflerin tuttuğunu belirten Ortaç, şirketin ekonomik dalgalanmalardan fırsat yaratacak bir yönetim felsefesine sahip olduğunu dile getirdi. Ortaç, Hepiyi Sigorta’nın iş yapış şekli ve felsefesi doğrultusunda hareket ederek 2023’te güçlü bir performans sergilediğini ve 2024 için de benzer bir başarı hedeflediklerini belirtti.